home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A békés együttélés és a megértés fontossága
2022.12.10.
LXXVII. évf. 49. szám
A békés együttélés és a megértés fontossága

Tizenegy órakor kezdődött ma a belgrádi Boldogságos Szűz Mária mennybevétele székesegyházban az a szentmise, melynek keretében iktatták be msgr. dr. Német Lászlót Belgrád metropolita érsekévé.

Szentbeszédében az új belgrádi érsek kifejtette, Isten kegyelme soha nem hagyta el, és ebből a kegyelemből kerülhetett a belgrádi érseki székbe is. Elmondta, püspöki szolgálata Nagybecskereken szép volt, még ha nem is volt mindig könnyű. Többször hangsúlyozta a békés együttélés, a megértés fontosságát az emberek, minden közösség, és az egyházak között is.

Kitért a többi között arra is, hogy a magyarok a szerbiai katolikusok 70 százalékát teszik ki. Sokszínű egyházról van szó, és egységben kell élnünk a többséggel. Krisztus követőiként élünk ebben a társadalomban, és ezt a társadalmat együtt építjük – emelte ki.

A jövő fő feladatai kapcsán a papok, a szerzetesek, az egyházi alkalmazottak kiszámíthatóbb egzisztenciális biztonságának a megteremtését említette.

Az ünnepi szentmisén az újonnan kinevezett érseknek az elődje, Stanislav Hočevar adta át a pásztorbotot, majd miután beültették a főpásztori székbe, Német László jelképesen is átvette az érseki pozíciót.

Ferenc pápa 2022. november 5-én nevezte ki msgr. dr. Német László atyát Belgrád metropolita érsekévé. Az új nagybecskereki megyéspüspök beiktatásáig az ottani feladatokat is ellátja. 

Forrás: A Szerbiai RTV és a Pannon RTV élő közvetítése alapján

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..