home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A béke fenntartása, az egészség megóvása, az életszínvonal növelése
Pannon RTV
2020.12.28.
LXXV. évf. 52. szám
A béke fenntartása, az egészség megóvása, az életszínvonal növelése

A nehéz és összetett nemzetközi és regionális helyzet ellenére Szerbia számára a prioritás a béke és a stabilitás megőrzése, ugyanakkor létfontosságú a nemzeti és az állami érdekek fenntartása – mondta újévi sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić. A szerb államfő hozzátette, meg van győződve arról, hogy neki és a kormánynak sikerül elérnie azokat a legjobb eredményeket, amelyek garantálják Szerbiában élők biztonságát és jövőjét.

Vučić rámutatott, továbbra is cél az állampolgárok egészségének megóvása, és a koronavírus-járvány legyőzése, de az egészségügyi rendszer fejlesztése is. Szintén kiemelt jelentőségű az életszínvonal további növekedése, a fizetések, a nyugdíjak emelése, a tisztább levegő, az utak, valamint a vasúthálózat fejlesztése. A szerb elnök arra számít, hogy Szerbia gazdasága jövőre hat százalékos növekedést mutat majd.

 

Fotó: Tanjug/Rade Prelic

Az átlagfizetések kapcsán kijelentette, célja, hogy azok még a jövő év vége előtt elérjék az 560-570 euró közötti szintet, Belgrádban pedig a 690 eurót. Jövőre a minimálbért is növelnék 6,6 százalékkal 30137-ről 32126 dinárra, a nyugdíjasok járandóságának az átlagösszege viszont 2021 vége előtt eléri a 270 eurót.

Aleksandar Vučić új kórházak és klinikai központok építését, valamint számos szerbiai város kórházainak felújítását is kilátásba helyezte. Ígérete szerint ezek többsége már jövőre elkészül. Az egyik legfontosabb cél a lakosság koronavírus elleni mielőbbi beoltása. Elmondta, januárban még mintegy 86-87 ezer adag Pfizer-vakcina érkezését várják.

Az infrastrukturális beruházásokat illetően kiemelte, jelenleg négy autópálya több gyorsforgalmi út is épül. Reményét fejezte ki, hogy a Belgrád–Újvidék gyorsvasút jövőre elkészül, a kulturális beruházások között pedig a Szabadkai Népszínházat is megemlítette.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..