home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A bánáti vasutak nyomában
Martinek Imre
2019.05.18.
LXXIV. évf. 20. szám
A bánáti vasutak nyomában

A Múzeumok Nemzetközi Világnapját megelőző napon, vagyis május 17-én hozták tető alá megálmodói Pancsován egy rendhagyó közlekedési szaktárlatot, Bánáti vasutak nyomában (eredetileg: Tragom banatske železnice) elnevezéssel.


A szerző felvételei

Történt mindez ama történelmi esemény apropóján, hogy a Temes parti kisváros százhuszonöt esztendővel ezelőtt, dátumilag 1894. április 9-én, ugyancsak bekerült a vasúti vérkeringésbe. A pancsovai Népmúzeum, illetve a helyi Vasútkedvelők Klubja által megálmodott és megvalósított projektumot a Tartományi Művelődési Titkárság is támogatta. A megnyitót követően az eseménynek befogadó helyszínt biztosító Népmuzeumban egy tematikus filmvetítésre is sor került,  Radovan Đerić múzeumi fotós Vigyázz! (A) Vonat(ra) (eredetileg: Pazi na voz) című alkotása.

A tárlat — a nevezett helyszínen — június 12-ig lesz látogatható.

Összefoglalónk kiegészített formáját nyomtatott lapszámunkban olvashatják.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..