home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A bajnok benned él!
Fehér Márta
2019.04.30.
LXXIV. évf. 17. szám
A bajnok benned él!

Funchesstic Palicson

Vasárnap irány a palicsi Vigadó és a negyedik szórakoztató sakkfesztivál, mely 26 eredeti, látványos, szórakoztató és ingyenes programmal, 1000 nyereménnyel és 100% sikerélménnyel vár mindenkit 9 órától éjfélig. Május 5-én, a magyar sport napja előtt újra Funchesstic az Aragóniai Beatrix Sakk Klub szervezésében.

Rózsa Zsombor, a fesztivál ötletgazdája, illetve fő szervezője ezúttal is felhőtlen szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak. Minden órában párhuzamosan öt program közül válogathatnak az érdeklődők.

— A Funchesstic öt pilléren áll, művészeti, szórakoztató, verseny-, oktató és jótékonysági jellegű programmal készülünk. Marad a már jól bevált Sakkbazár, a Sakk-Tesz-Vesz vetélkedő, most is lesz nemzetközi sakkverseny, illetve Szerbiában egyedülállóként csillagsakk és a Sakk Rázzad! táncpárbaj-vetélkedő. Vannak új dolgok is: itt van például a Facechesstic! Mivel a sport köré építjük az egész rendezvényt — a mottónk is az, hogy A bajnok benned él! —, a Facechesstic egy szurkolói arcfestés Cvitkó Beatrix tetováló- és Kocsis Katalin grafikusművésszel. Ami újdonság, az a Chess Kombat sakkos párbaj Dudás Norberttel — ez a program olyan show-körítést kap, mint a Mortal Kombat vagy egy pankráció. Rendkívül látványosnak ígérkezik! Két párbajozó abban méri össze tudását és gyorsaságát, hogy ki tud hamarabb egy adott állásból matthelyzetet létrehozni. Aki megnyeri a párbajt, továbbjut az értékes nyeremény irányába. Az idén is lesz Helló, felség műveltségi vetélkedő, mely tavaly óriási sikert aratott, ezúttal a magyar és a nemzetközi sport kerül a kérdések fókuszába. Nem marad el a Chess-press sem, az interaktív újságszerkesztés Bíró Tímeával, a Hét Nappal közös programként. Bemutatjuk Tóth Tibor A mi sporthőseink című könyvét, Szalai Attila karikatúrakiállításával körítve. Ami még szintén nagyon látványos, az a Sakkszimultán, mely meghatározza ezt a rendezvényt. Az idei vendégeink a legnagyobb vajdasági sportolók lesznek — közöttük Jánosi Elvira, Binder Aranka, Nagy Antónia, Lackó Lénárd —, ők fogják felmérni a tudásukat Farkas Sándor felsőhegyi sakkozóval. A jótékonysági programjainknak nagyon fontos szerep jut, a rendezvény lényeges célja, hogy összekovácsolja a közösséget, így egyre többen látnak fantáziát benne. Polgár Judit az első évtől kezdve támogatja, az ő aláírt sakkos tárgyait mindig meg lehet vásárolni a helyszínen, az idén Leiner Laura írónő is csatlakozik hozzá a dedikált könyveivel. Újdonság, hogy lesz egy tombolajátékunk, ez az egyetlen program, ahol fizetni kell, a sorsjegy ugyanis 100 dinárba kerül, viszont rendkívül értékes nyereményeket fogunk egy szerencsekerék segítségével kisorsolni. Este a The Spark együttes lép fel, majd a Stolen Beat, mely Magyarországon abszolút topegyüttes a tinédzserek körében. A rendezvény Sound Master DJ sakkpartijával zárul.


 

A Funchesstic az idén egy különleges performance-kiállítással készül, ez lesz a Halhatatlanok sakkszimultánja. Bíró Tímea, Kalmár Zsuzsanna, Pesti Attila, Rózsa Zsombor és Szlancsik Árpád idézi meg Juhász Erzsébetet, Gion Nándort, Than Mórt, Sziveri Jánost, Lányi Ernőt, Szárics Jánost, Nagyapáti Kukac Pétert, Bada Dadát, Komlós Jucit és Pósa Imre autóversenyzőt. A rendezvény főtámogatója a Magyar Nemzeti Tanács és Magyarország szabadkai főkonzulátusa.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..