home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A bácskai bunyevácok is beálltak Vučić mögé
Hét Nap
2022.03.09.
LXXVII. évf. 10. szám
A bácskai bunyevácok is beálltak Vučić mögé

A Bácskai Bunyevácok Szövetsége támogatja Aleksandar Vučić jelölését az államfői tisztségre. A szabadkai székhelyű bunyevác párt azt hangsúlyozza közleményében, hogy Vučić személye garantálja Szerbia további fejlődését, az ország területi integritását, valamint a békét a régióban.

Nem csupán a bunyevácokat, mindenkit arra buzdítunk, hogy a választáson Aleksandar Vučićra szavazzon — áll a Bácskai Bunyevácok Szövetségének közleményében.

Mint írják, a szövetség nem indul a köztársasági parlamenti választáson, mert arra nincs reális kapacitásuk, egy közös koalícióban való részvétel pedig nem eredményezne számukra kellő politikai pozíciót a bunyevác nemzeti közösség képviseletére. Mirko Bajić, a Bácskai Bunyevácok Szövetségének elnöke ezért közleményében mindenkit arra kér, hogy a köztársasági választás alkalmával a Szerb Haladó Pártra szavazzon.

Archív felvétel: Mirko Bajić és a szerb haladó párti Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, miután a városi képviselő-testület megszavazta, hogy Szabadkán hivatalos használatba kerüljön a bunyevác nyelv

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..