A XXVIII. Dél-bánáti Szemle életképei

A XXVIII. Dél-bánáti Szemle életképei

Szeptember 9-én tartották meg Torontálvásárhelyen a dél-bánáti magyar művelődési egyesületek szemléjét Versec, Székelykeve, Udvarszállás, Hertelendyfalva, Fejértelep, Kevevára, Pancsova, Sándoregyháza, a vándorrendezvény házigazdája, illetve a Dél Pacsirtái Gyermekkórus részvételével.

Összhangban a hagyományokkal, a délelőtti órákban a régió magyar „kultúrparlamentjének” küldöttei tanácskoztak. Az összejövetelen mgr. Hajnal Jenő, az MNT, valamint Sutus Áron, a VMMSZ elnöke is jelen voltak, akik nemcsak meghallgatták a terítékre helyezett szakmai beszámolókat, de érdemben véleményezték is azokat.

Az ugyancsak hagyományos alkalmi kézimunkakiállításnak a helybéli Pipacs Nőegylet biztosított befogadó helyszínt. Ezt követte kora délután az ún. nyílt sisakos főutcai felvonulás, majd egy ökumenikus istentisztelet a falu református templomában. A közös szolgálatot Beszédes Mária református lelkésznő és Masa Tamás plébános vállalták. A bemutatkozói, ún. színpadi részben a fellépőket és az érdeklődőket  a József Attila Művelődési Otthon fogadta. Mindezt végül táncházi mulatság zárta. 

Az esemény további részleteiről lapunk szeptember 13-i számában olvashatnak. Addig is meséljenek a helyszínen készült fotográfiák.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A XXVIII. Dél-bánáti Szemle életképei
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.02.23.
  • LXXV. évfolyam 8. szám
A XXVIII. Dél-bánáti Szemle életképei
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink