home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A XXVI. Hertelendyfalvi Arató Napok krónikája (2.)
Martinek Imre
2021.08.07.
LXXVI. évf. 31. szám
A XXVI. Hertelendyfalvi Arató Napok krónikája (2.)

2021. augusztus 7-e. Szombat. Kézimunkák, aprósütemények, kalácsok, borok, pálinkák, kézművességi viseleti és emléktárgyak hangulatos kirakodóvására. A Tamási székházának külső, a Temető utcával párhuzamos falai mentén felállított tizenhat egyesületi/nőegyleti/magántermelői stand alkalmi kínálata volt mindez. Lokálból (Hertelendyfalváról és Pancsova-Felsővárosból), illetve vidékről. Debelyacsáról/Torontálvásárhelyről, Újsándorfalváról, Ferenchalomról, Dolováról, Székelykevéről, Sándoregyházáról, Tárcsóról és Antalfalváról.

Az immár patinásnak is mondható vojlovitzi sokadalom valójában egy tisztelettel és hálaadással egyaránt gondosan átszőtt közösségi örömünnep, mely valamikor („réges-régen”) a helyi Đetvan Szlovák Művelődési Egyesület és a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület tagsága fizikai és szellemi támogatásával bátorkodott megtenni első lépéseit. Akik elindították, nem tették hiába!

Az aratók hagyományos felvonulása az Emlékotthon / helyi közösség épülete előtti platóról rajtolt. Percre pontosan déli 12-kor. Az egykoron önálló faluként is nyilvántartott település szinte legparányibb utcácskáját is érintve. Vagy legalábbis megközelítve. A helyi közúti/motoros forgalom alkalmi átütemezését néhány órácskára lehetővé tevő, ebből adódóan pedig kötelező rendfenntartói szolgálati jelenléttel.

A 2021. évi rendezvénysorozat végül az ugyancsak hagyományos aratóbálokkal zárult. Helyszínileg a rendezvényt szervező vojlovicai szlovák és székely magyar művelődési egyesületek székházában.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..