home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
A XII. Kárpát-medencei HÁLÓ-találkozó
2006.10.04.
LXI. évf. 40. szám
A XII. Kárpát-medencei HÁLÓ-találkozó

A szombat délelőtti előadásonA HÁLÓ-mozgalom a Kárpát-medencében működő katolikus közösségeket szólítja meg. Körülbelül 1000 kisebb közösséggel van kapcsolata. A mozgalom elsődlegesen hidat kíván teremteni a Kárpát-medencében tevékenykedő katolikus közösségek között, hogy ne szigetvilág leg...

A szombat délelőtti előadáson

A HÁLÓ-mozgalom a Kárpát-medencében működő katolikus közösségeket szólítja meg. Körülbelül 1000 kisebb közösséggel van kapcsolata. A mozgalom elsődlegesen hidat kíván teremteni a Kárpát-medencében tevékenykedő katolikus közösségek között, hogy ne szigetvilág legyen a létük a Kárpát-medencében, hanem létezzen egy jól működő hálózatuk, mely képes valamennyit összekapcsolni egymással. Azzal a munkával, amelyet a Hálóban végeznek, összekötik Csángóföldet a Délvidékkel, a felvidéki magyarságot a magyarországi magyarsággal. A Háló személyes kapcsolatokat épít közösségek között. Az emberek többségét megérinti, hogy lehet személyes Kárpát-medencéje, olyan kapcsolatok szövődnek, amelyek nagyon fontosak nemcsak a keresztény ember számára, hanem valamennyi magyar ember számára is. A Hálóban Újvidék nem puszta földrajzi hely, hanem az már egy embert jelent, Csíksomlyó nemcsak egy kegyhelyet, hanem embereket jelent.
Évente rendeznek Kárpát-medencei, régiós és helyi találkozókat, táborokat. Az idén 2006. szeptember 21-e és 24-e között Nagyváradon zajlott a Háló Kárpát-medencei nagytalálkozója. Erre az alkalomra a Kárpát-medence minden tájáról érkeztek résztvevők, képviselve saját helyi közösségüket. A négynapos találkozón számos előadásra és kiscsoportos beszélgetésre került sor, melyen személyes kapcsolatok és barátságok alakultak ki. A találkozó meghívásának több neves előadó is eleget tett, többek között a világszerte elismert teológus, dr. Anselm Grün OSB Németországból, aki egyenesen Argentínából érkezett megtartani nagyváradi előadását. A találkozó szervezői azt szeretnék: a résztvevők úgy menjenek haza, hogy érezzék, ők egy magyar egyházhoz tartoznak, egy családból származnak, felelősek egymásért, és ha hazamennek, tudják, hogy otthon dolguk van. Dolguk van az egyházban, építeni kell egyházukat és nemzetüket, együtt a paptestvérekkel, együtt más közösségekkel. Ez a Háló alapvető üzenete. A Háló iránt érdeklődők a mozgalom honlapján, a www.halo.hu oldalon több információhoz is hozzájuthatnak.

rt

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..