home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Voda Voda Kuvaitban
2017.04.17.
LXXII. évf. 15. szám
A Voda Voda Kuvaitban

3 millió liter ásványvíz exportra — A lakosság 57%-a szerint a korrupció széles körben elharapódzott — A RIK választási adatai — Egyelőre részben felfüggesztették a határok szigorított ellenőrzését — Repülőgép-szerencsétlenség — Pajtić lemondott — Halálával egy korszak ért véget

3 millió liter ásványvíz exportra

Hongkong, Szlovénia, Bosznia, Macedónia és Montenegró után a mionicai székhelyű Voda Voda a kuvaiti piacon is megjelenik majd, illetve potenciális szingapúri partnerekkel is tárgyalások folynak. A cég tulajdonosa és a Voda Voda brand megálmodója, Vojin Đorđević elmondta, hogy az Abdulaziz Abdinnal, egy kuvaiti óriáscég vezérigazgatójával való szerződéskötés mérföldkő lehet az egész régió gazdasága számára. A megállapodás értelmében évente 3 millió liter lesz exportálva Kuvaitba, és ez nagy lépés a közel-keleti piacok meghódításában. (NIN)

A lakosság 57%-a szerint a korrupció széles körben elharapódzott

Az Ernst és Young (EY) könyvvizsgáló cég kutatásai alapján a Szerbiában megkérdezettek 57%-a véli úgy, hogy a korrupció igencsak el van terjedve az ország gazdasági és közigazgatási struktúráiban. Ez óriási előrelépés a 2015. évi felméréshez képest, akkor ugyanis a megkérdezettek 84%-ának volt ez a véleménye.
A ranglistán a skandináv országok szerepeltek a legjobban: Dánia 6%-kal, Norvégia 10%-kal, őket pedig Finnország követi 16%-kal. A 41 országot tartalmazó lista kimutatásai szerint Ukrajnában (88%), Cipruson (82%) és Görögországban (81%) a legrosszabb a helyzet. (Danas)

A RIK választási adatai

Szerbia április 2-án választott köztársasági elnököt. A Nemzeti Választási Bizottság (RIK) legutóbbi adatai szerint a szavazatok 98,79%-ának átszámolása után Vučić a voksok 55,07%-át, Janković pedig a 16,36%-át szerezte meg. (Tanjug)

Egyelőre részben felfüggesztették a határok szigorított ellenőrzését

Egy nappal azután, hogy életbe lépett az Európai Parlament határozata, melynek értelmében szigorúbban ellenőrizték volna a schengeni határt átlépőket, az EU migrációs biztosa, Dimitris Avramopoulos felfüggesztette a rendelet alkalmazását a határon kialakult torlódások miatt. A húsvét előtti hétvégén — noha a határvédelmi szervek teljes kapacitással dolgoztak — óriási dugók alakultak ki az átkelőkön, hiszen ilyenkor sok vendégmunkás utazik haza.

S mivel az idén egybeesik a katolikus és az ortodox húsvét, a torlódás a szokásosnál is nagyobb. (Tanjug)

Repülőgép-szerencsétlenség

A múlt csütörtökön a Szabács (Šabac) közeli Slatina falunál lezuhant egy Super Galeb G—4 típusú katonai repülőgép. Két pilóta életét vesztette. Szomorú érdekesség, hogy egyikük tizenhét évvel ezelőtt egy ugyanilyen géppel szenvedett balesetet — akkor a repülő egyik motorja gyulladt ki —, ám ő és akkori társa sikeresen katapultáltak. A pilóta ekkor kapta meg a Pandur Scarface becenevét. Szemtanúk szerint a most lezuhant gép még a levegőben kigyulladt. A baleset okát még vizsgálják. Mindkét pilóta két gyermek édesapja volt. (Blic)

Pajtić lemondott

Bojan Pajtić, a Demokrata Párt volt elnöke vasárnap a közösségi oldalán is bejelentette lemondását a köztársasági képviselői tisztségéről. Azt nyilatkozta, ezzel a gesztussal támogatja a nemrég megtartott elnökválasztás eredménye ellen napok óta tüntető egyetemistákat. Mint mondta, a tudományos kutatómunkája, valamint az egyetemi katedrához kötődő szoros kapcsolata miatt még jobban átérzi és megérti a fiatal értelmiségiek elégedetlenségét. (Politika)

Halálával egy korszak ért véget

A hétvégén Zágrábban nyolcvannyolc éves korában elhunyt Relja Bašić, az egykori jugoszláv filmipar ikonikus alakja. Halálával egy olyan szép világ tűnt el, amelyre sajnos már csak az idősebb generációk emlékezhetnek. Akkoriban a színész még úriembernek számított — mondta Neda Arnerić színésznő. (Večernje novosti)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..