home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A Versünnep Fesztivál 2024. évi kiírása diákoknak vers- és prózamondás kategóriában
2024.04.23.
LXXIX. évf. 16. szám
A Versünnep Fesztivál 2024. évi kiírása diákoknak vers- és prózamondás kategóriában

A Versünnep Alapítvány 2024-ben is várja az általános iskolák alsós és felsős diákjainak, valamint a középiskolásoknak a jelentkezését a Diákseregszemlére vers- és prózamondás kategóriában.

Felhívjuk a vetélkedő iránt érdeklődők figyelmét, hogy 2024-ben Radnóti Miklós (1909-1944) halálának 80., Hervay Gizella (1934-1982) születésének 90. és Sziveri János (1954-1990) születésének 70. évfordulójára emlékezünk.

A vajdasági elődöntőt 2024. május 25-én, szombaton, 10 órai kezdettel tartjuk meg Csókán, a Művelődési Ház nagytermében. Az esemény szervezője a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület.

Benevezni csak magyar, klasszikus vagy kortárs alkotó versével vagy prózájával lehet, ajánlottan, de nem kötelezően a kiemelt évfordulók szerzőitől.

A kiválasztott mű előadási ideje nem haladhatja meg az 5 percet.  

Az elődöntő legjobbjai részvételi jogot nyernek a seregszemle döntőjére, amelyet Budapesten rendeznek meg.

A vajdasági elődöntőre 2024. május 23-áig lehet jelentkezni a moraferencmme70@gmail.com e-mail-címen.   

A jelentkezésben tüntessék fel a versenyző adatait (név, osztály, helység, iskola vagy művelődési egyesület), a felkészítő tanár vagy a kísérő nevét és elérhetőségét (telefon vagy e-mail), a választott mű szerzőjét, címét és időtartamát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..