home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Vajdasági Szép Magyar Könyv 2022 pályázat felhívása
2022.12.15.
LXXVII. évf. 50. szám
A Vajdasági Szép Magyar Könyv 2022 pályázat felhívása

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, melyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2022. január 1. — december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni — ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatra benyújtott kiadványokat a háromtagú kuratórium a díjakat és elismerő okleveleket mindösszesen 7 kategóriában osztja ki:

• gyermek- és ifjúsági kiadványok;

• szépirodalmi kiadványok;

• általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei;

• tankönyvpótló és kiegészítő kiadványok;

• tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási

kiadványok;

• művészeti könyvek és albumok;

• könyvsorozat (legalább három kötet).

A díjszabályzat értelmében ha a kiadó könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, akkor a könyvsorozatot alkotó egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat.

A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet korábbi 2004-nél. Az a kiadó, amely a Könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal — egyedi kötettel, kötetekkel — legkorábban két év múlva pályázhat.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatra nevezendő kiadványokat 2-2 (két) példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerb Köztársaság), vagy személyesen is átadhatóak.

Kérjük a kiadókat, hogy ha postázzák a kiadványokat, a nevezési lapok e-mailben történő megküldésekor írják meg a postai csomag azonosítószámát!

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét alkotó nevezési lap kitöltése, amelyet Excel-formátumban elektronikus úton az office@vmmsz.org e-mail-címre szükséges megküldeni. Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

A nevezés és a postára adás határideje: 2023. január 6-a.

A díjakat és az elismerő okleveleket a magyar kultúra napja 2023. évi délvidéki központi ünnepségének keretében nyújtjuk át, melynek időpontjáról és helyszínéről a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a későbbiekben értesíti a pályázó intézményeket.

Bővebb információ a +381 69/551-82-22-es számon vagy az office@vmmsz.org e-mail-címen kérhető.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..