home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Vajdasági Mentorprogram újabb szakmai napja
Talpai Lóránt
2023.03.28.
LXXVIII. évf. 12. szám
A Vajdasági Mentorprogram újabb szakmai napja

Március 28-án Topolyán, a TSC Arénában tartották meg a Vajdasági Mentorprogram 3. évadának 5. találkozóját. A Prosperitati Alapítvány 2019-ben a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete támogatásával, illetve a Design Terminal nemzetközi innovációs ügynökség szakmai partnerségével indított mentorprogramjának célja, hogy tapasztalt helyi vállalkozók segítsék a fiatal kollégáikat szakmai gondjaik megoldásában, ezzel megalapozva egy összetartó, vajdasági magyar vállalkozói közösség kialakulását.

A mentorprogramnak ez már a 3. évada, mely a 2022. október és 2023. május közötti időszakban valósul meg. A mentor-mentorált párosok közötti szakmai találkozók segítik a közös munkát, konkrét szakterületi kérdések mentén. A résztvevők egymást segítik vállalkozásfejlesztési témákban, csoportosan és egyénileg. A program célja, hogy segítse a határon túli magyar vállalkozók helyben maradását, támogassa a vállalkozó kedvet, és szakmai támogatást nyújtson a résztvevőknek, a régió vállalkozói közösségét erősítve.

A sikeres program 5. szakmai napját Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője nyitotta meg. Beszédében rámutatott arra, hogy egy olyan vállalkozói közösség kialakítása a cél, amely valódi kapcsolatokra épül. A tudás és a tapasztalatok átadása rendkívül fontos, de az alapértéket a valódi kapcsolatok határozzák meg — hangoztatta.

Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője pedig arra hívta fel a rendezvény résztvevőinek a figyelmét, hogy a mai fiatalok egyetlen olyan közösséget ismernek, ahol biztonságban érzik magukat, ez pedig a család. Ezért nem véletlenül folynak családias légkörben a Vajdasági Mentorprogram szakmai találkozói.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..