home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Vajdasági Magyar Szövetség az Európai Néppárt társult tagja lett
2015.09.03.
LXX. évf. 35. szám
A Vajdasági Magyar Szövetség az Európai Néppárt társult tagja lett

Szeptember 2-án az Európai Néppárt (EPP) Politikai Közgyűlése pozitív elbírálásban részesítette a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) kérelmét, hogy a Néppárt társult tagjává váljon.

Ezzel a VMSZ elérte a legmagasabb szintű tagságot, amely egy nem uniós tagállamban működő párt számára elérhető. A Vajdasági Magyar Szövetség 2007 óta tagja — megfigyelői státusban — Európa legnagyobb pártcsaládjának, az Európai Néppártnak.

A Fidesz-KDNP EP delegációja üdvözli a hírt; segíti és támogatásáról biztosítja a VMSZ-t az Európai Néppárt családjához közelítő útján.
„Óriási eredmény ez a VMSZ és az egész vajdasági magyar közösség számára, hiszen Szerbiában így a VMSZ lett az első és egyedüli párt, amely rendelkezik ezzel a magas szintű tagsággal. Ennek következtében még eredményesebben tudjuk majd érvényre juttatni a vajdasági magyarság érdekeit európai szinten. A társult tagsággal egyúttal kiteljesedett az a kör, amit a Fidesz a nemzeti listával indított. Mindezen elemek egymást erősítve még hatékonyabbá teszik a vajdasági magyar közösség megjelenését az egységes magyar és európai politikai színtéren" — nyilatkozta Deli Andor, a Fidesz-KDNP EP-képviselője.

A VMSZ felépítéséről, működéséről és eredményeiről Kovács Elvira, a párt alelnöke és parlamenti képviselője tartott bemutatót az Európai Néppárt tagsági kérelmekkel foglalkozó munkacsoportjának ülésén. A találkozón jelen volt többek között: Deli Andor, európai parlamenti képviselő, Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, Doris Pack, az EPP Női Tagozatának elnöke, Eduard Kukan, az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség elnöke, valamint David McAllister, az EP Szerbiáról szóló jelentésének felelőse.

Deli Andor sajtóközleménye

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..