home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Vajdasági Magyar Folklórközpont stúdiófoglalkozása
VMF
2017.10.19.
LXXII. évf. 42. szám
A Vajdasági Magyar Folklórközpont stúdiófoglalkozása

Ezennel értesítünk, tisztelettel meghívunk és elvárunk minden népi hímzéssel (kézműves termék előállítással) foglalkozó érdeklődőt

a VMF soron lévő STÚDIÓFOGLALKOZÁSára, mely a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében kerül megrendezésre 2017. október 28-án (24300 Topolya, Fő utca 12.)

Ezúttal a két témát érintünk.

A délelőtt folyamán 09.30 és 11.00 óra között Ments András tart ismertető előadást a népművészeti termékek értékesítésének lehetőségével kapcsolatban. A továbbiakban vendégelőadónk Nagy Brigitta népi hímző vezetésével, a Sárköz jellemző hímzőkultúrája iránt érdeklődők számára kívánunk segítséget nyújtani. A sárközi vászonhímzés néhány típusának kivitelezésével ismerkedhetnek meg, illetve e területre vonatkozóan eleveníthetik fel tudásukat a jelenlévő hímzők: a hangsúlyt a jelenlegi alkalmazási lehetőségekre fektetjük.

A STÚDIÓFOGLALKOZÁSRA érkezők hozzanak magukkal ollót, mérőszalagot, vonalzót, hímzőrámát, több méretű tűt, jegyzetfüzetet, tollat.

Az egynapos képzéshez szükséges alapanyagról a szervező gondoskodik.

A képzés költsége 300 din./fő, mely tartalmazza a szakmai összejövetel- és ebédköltséget, ami a helyínen fizetendő.

A munka kezdete: 2017. október 28-án, 09.00 óra. Befejezése: 2017. október 28., 18.00 óra.

A képzés idején, a jelzet területre jellemző díszítmény alkalmazásával, előnyomott textileket is vásárolhatnak az érdeklődők.

Érdeklődni és jelentkezni lehet 2017. október 24-ig, a 065 3 222 377-es mobilszámon, továbbá a VMF e-mail címén: vmf@vmf.org.rs és üzenetrögzítőjén ++ 381 (0)24 530-866


A rendezvény támogatói: Szekeres László Alap, Művelődési Ház Topolya, VMF

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..