home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozójának programja
2024.04.03.
LXXIX. évf. 14. szám
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozójának programja

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület örömmel ad hírt arról, hogy hamarosan útjára indul a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozója. Mint azt jól tudják, idén Nagykikinda látja vendégül április 5-e és 14-e között a vajdasági öntevékeny színjátszó csoportokat.

Tisztelettel mondjuk el, hogy az április 5-ei nyitóünnepség első programja az Akkor és most – az Egység Művelődési Egyesület szakosztályai című kiállítás megnyitója lesz, amely 18 órakor kezdődik az Egység Művelődési Egyesület Kossuth Termében.

A nyitó rendezvény a színházteremben ünnepi beszédekkel folytatódik, majd bemutatkozik a nagykikindai József Attila Színtársulat Schwajda György Himnusz című drámájával, melynek rendezője Király Sándor.

Az előadást a zsűri értékelése követi, a kerekasztal-beszélgetés továbbra is mindenki számára nyitott!

A Színjátszó Találkozó művészeti szakbizottságának tagjai az idei évben:

Brestyánszki Boros Rozi, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának dramaturgja, drámaíró, Lőrinc Tímea, az újvidéki Művészeti Akadémia beszédtanára, Pataki gyűrű-díjas színművész és Magyar Zsófia, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színművésze.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVIII. Találkozójára 16 társulat nevezett be:

a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület József Attila Színtársulata • a Palics Magyar Művelődési Egyesület Palicsi Színjátszó Grundja két előadással• a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Fabula Rasa Színjátszó Grundja • az Újvidéki Magyar Művelődési és Művészeti Központ Színes Szilánkok Diákszínpada • a nagybecskereki Madách Amatőr Színház •  a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppja • a zentai KEX • a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja • a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja • a bezdáni Helyi Művelődési Közösség Dr. Pfaff Mihály színjátszó csoportja •  topolyai Mara Amatőr Színház • kisebb kihagyás után ismét a Találkozó színpadán köszönthetjük: a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület színjátszó csoportját • és a magyarkanizsai Gondolat–Jel Társulatot • két új társulatot is köszönthetünk rendezvényünkön: Topolya Község Művelődési Házának Fosszilis Mosolycsalók csapatát • és a csonoplyai Mindenszentek Plébánia Ifjúsági csoportját.

A Találkozó továbbra sincs Súgó nélkül: az idén is naponta jelenik majd meg a zsűrizéseket, érdekességeket, híreket, a csapatokkal és a rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos információt tartalmazó napi közlöny. Online a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján (http://vmmi.org/) is követhetnek minket.

S követhetnek bennünket a Facebookon is: https://www.facebook.com/vmaszt/

 

Rendezvényünk április 14-én a díjkiosztó ünnepséggel és a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégjátékával zárul – a nagysikerű De mi lett a nővel? című előadást láthatja az ünneplő közönség a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület színháztermében.

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; Faragó Árpád-díj a közösségmegtartó tevékenységért (a díjat 2023 óta osztjak ki a zsűri); Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; Közönségdíj és számos különdíj.

Az idei Találkozó plakátja Mészáros Júlia grafikusművész alkotása.

A díjakat képező képzőművészeti alkotásokat pedig Butterer Kiss Márta nagykikindai születésű képzőművésznek, nyugalmazott művészeti tanárnak köszönhetjük!

A további arculati elemekért Pál Anikó felel majd, a Súgó napi közlöny szerkesztéséért egy jó hangulatú csapattal egyetemben pedig Virág Kiss Anita és Csuvárdity Tamara.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..