home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A VaMaDiSz felhívása
Sóti Attila
2017.08.29.
LXXII. évf. 35. szám
A VaMaDiSz felhívása

A Vajdasági Magyar Diákszövetséget, vagyis a VaMaDiSzt 1997. november 27-én alapították meg Újvidéken, majd pedig Szabadkán és Nagybecskereken is magalakultak a helyi tagszervezetek és diákirodák. Olyan programok születtek meg abban az időszakban, amelyeknek húsz év után is hatalmas jelentőségük van a vajdasági magyar közösség számára — ilyen például a Felsőoktatási Tájékoztató Körút, a Felsőoktatási Tájékoztató Füzetek, a Help Me — felsőoktatási beilleszkedési program, az újvidéki Gólyabál, az 1Biztos Általános Műveltségi Vetélkedő, valamint a Vajdasági Ifjúsági Fórummal közösen megszervezett Vajdasági Szabadegyetem.

A megalapítás óta számos generáció és több száz diák, egyetemi hallgató volt aktív tagja diákszervezetünknek. Az alapítók és az őket követő generációk munkájának, kitartásának, valamint folytonos együttműködésének köszönhetően a VaMaDiSz húsz év után is a vajdasági közélet egyik meghatározó civil szervezete, a kisebbségi jogok élharcosa, az ifjúsági és közösségi élet egyik építője.

A 20. évforduló alkalmából a diákszervezet alapítói, volt vezetői és minden elődünk előtt tisztelegve évkönyvet készítünk, valamint ünnepséget szervezünk. Ezúton szeretnénk felhívni mindenki szíves figyelmét, illetve megkérni az alapítókat és a VaMaDiSz korábbi vezetőit, tagjait, jelentkezzenek annak érdekében, hogy a diákszervezet történelmét minél részletesebben és pontosabban mutathassuk be, illetve hogy mindenkit elérhessünk, aki a szövetség tevékenységéhez munkájával hozzájárult. Legyen teljes a 20. évforduló ünnepsége!

A jelentkezéseket a vamadisz@gmail.com e-mail-címre várjuk.

Sóti Attila, a VaMaDiSz elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..