home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
A VMSZ megtartotta politikai önállóságát az önkormányzati választásokon
2024.06.11.
LXXIX.. évf. 23. szám
A VMSZ megtartotta politikai önállóságát az önkormányzati választásokon

Önkormányzati, illetve EP-választásokról és eredményekről, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség 30 éves jubileumáról beszélt a párt elnöke, Dr. Pásztor Bálint ma reggel a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában.

Soha ennyi szavazatot nem kapott a Fidesz-KDNP pártszövetsége európai parlamenti választáson, mint most – mondta dr. Pásztor Bálint. Az összesen 21-ből 11 mandátumhoz jutott a Fidesz-KDNP, ebből pedig egy képviselői helyet a VMSZ kap. Vicsek Annamária a vajdasági magyarság és Szerbia érdekeit is képviselheti.
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, amellett, hogy a Fidesz-KDNP és a magyar emberek érdekeit képviseli, hozzájárulhat ahhoz, hogy Szerbia uniós csatlakozása napirenden szerepeljen.


Fotó: Pannon RTV

A Vajdasági Magyar Szövetségnek sikerült megtartania politikai önállóságát az önkormányzati választásokon – hangsúlyozta a párt elnöke. Talpon maradt, az SZHP után a második legnagyobb erő Vajdaságban. A VMSZ nagyjából 58 ezer szavazatot kapott 23 önkormányzat területén. Az önállóságnak a kampányidőszakban nem mindenki örült, például a haladók sem, de a koalíció fennmarad a Szerb Haladó Párt és a VMSZ között.

Szerbiában idén lesznek még helyi közösségi választások is, de azt egyelőre nem tudni, mikor, várhatóan ősszel.
Ősszel lesz a VMSZ szervezésében egy ünnepi akadémia is, amelyet a párt 30 éves jubileuma kapcsán szerveznek. A születésnapi ünnepséget június 18-án tartják Magyarkanizsán, ahova a párt vezetői, tagjai, aktivistái, mintegy 1200 személy kap meghívást. Jövőre pedig megjelenik egy tudományos kiadvány, amelyben a 30 éves VMSZ eredményeiről számolnak be.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..