home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A VMSZ lakossági fóruma Bácsföldváron
Pannon RTV
2022.02.28.
LXXVII. évf. 8. szám
A VMSZ lakossági fóruma Bácsföldváron

Lakossági fórumot tartott a VMSZ Bácsföldváron, melyen bemutatkoztak a párt köztársasági képviselőjelöltjei. Az eseményen elhangzott, remélik, a helybeliek közül minél többen élnek majd a választójogukkal április harmadikán.

A VMSZ az előrehozott parlamenti választáson önállóan és teljes listával vesz részt. Ezen a listán a 10. helyen az óbecsei Szekrény Anetta szerepel.

Az eseményen Kovács Elvira, aki szintén a VMSZ választási listáját erősíti, elmondta, az összeállításakor a területi lefedettségre és a nemek arányára is tekintettel voltak. Az első tíz között többen vannak azok közül, akik már korábban is parlamenti képviselők voltak, de találhatóak új nevek is. Ez egyrészt a folytonosságot jelképezi, de ugyanakkor nyitás is az új emberek felé.

A kisebbségi jogok védelme és a vajdasági autonómiához kapcsolódó kérdéskörök mellett az önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek költségvetési támogatása továbbra is kiemelten fontos lesz a Vajdasági Magyar Szövetség számára. Több megkezdett projektet a következő ciklusban szeretnének befejezni. Dr. Pásztor Bálint listavezető szerint ilyen például a határátkelők bővítése, a szabadkai Népszínház építése, az útfelújítások. A felsoroltak mellett a VMSZ programjának új elemei is vannak, ezek a környezetvédelem, a szociális támogatások és a demográfiai kérdések.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..