home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A VMSZ hozzájárulása a szerb köztársasági parlament munkájához számokban
2022.02.15.
LXXVII. évf. 6. szám
A VMSZ hozzájárulása a szerb köztársasági parlament munkájához számokban

A szerb köztársaság parlamentjének jelenlegi összetételében a Vajdasági Magyar Szövetség frakciójának 187 felszólalása volt - ezt Kovács Elvira közölte közösségi oldalán.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője azt írta, a választópolgárok jóvoltából pártjának 9 képviselője volt ebben a mandátumban, gyakorlatilag ők voltak a 3. legnagyobb frakció. A 2020. augusztus 3-án tartott alakuló ülés óta a képviselőház 265 törvényt fogadott el, 24-et sürgősségi és 241-et rendes eljárásban. Kovács Elvira összegzésében az áll, ugyanebben az időszakban 170 egyéb aktust hoztak meg, 55-öt sürgősségi és 115-öt rendes eljárásban. A parlamentnek 67 ülése volt, ebből 10 rendkívüli.

A VMSZ-es politikus, aki a szerb köztársasági parlament egyik alelnöke is, bejegyzése szerint 435 napirendi pontról tárgyaltak és döntöttek, 79 pontot sürgősségi, és 356-ot rendes eljárásban tűztek napirendre és 136 napot üléseztek.

Forrás: Facebook 


Fotó: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..