home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A VMSZ első elnökére emlékeztek
2023.11.28.
LXXVIII. évf. 47. szám
A VMSZ első elnökére emlékeztek

Csubela Ferenc parlamenti képviselőre, a Vajdasági Magyar Szövetség első elnökére emlékeztek Bácskossuthfalván, a Nyugati temetőben. Az eseményen a huszonnyolc éve tragikus autóbalesetben elhunyt politikai vezető egyéniségét és közösségi szerepvállalását méltatták. Családtagjai, tisztelői és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői megkoszorúzták síremlékét. A jelenlévők az emlékezés virágait Kiss Antal református esperes sírján is elhelyezték, aki 17 éve hunyt el.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke elmondta, Csubela Ferencnek hálával tartoznak, mert ha a 90-es években nem lett volna a bátor kiállása és víziója, akkor valószínűleg a Vajdasági Magyar Szövetség nem is jön létre 1994 júniusában, és 1995-ben nem alakul párttá.

Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke azt írta a közösségi médiában, hogy Csubela Ferenc az értelmetlen háború és a magyar közösség katonai mozgósítás elleni harcának szimbóluma.

Csubela Ferencet személyesen nem ismertem ugyan, de ha róla beszélek, mindig elmondom, hogy Naplója, melyben a vészterhes 90-es években folytatott parlamenti küzdelmekről ír, nagy hatással volt rám. A közösség ügyeit intézte akkor is, amikor végzetes autóbaleset érte.

Kiss Antal igehirdetésein több alkalommal is volt szerencsém részt venni. Az ő szavai is nagy hatással voltak rám – olvasható dr. Pásztor bejegyzésében a Facebook-oldalán. Hozzátette, a politikus és a lelkész közösségünk két meghatározó egyénisége volt, akik elhivatott tevékenysége nélkül azokban a nehéz időkben közösségünk sorsa bizonyosan másként alakult volna.

Forrás: Pannon RTV, Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..