A VMF stúdiófoglalkozása

A VMF stúdiófoglalkozása

Ezennel értesítünk, tisztelettel meghívunk és elvárunk minden népi hímzéssel foglalkozó érdeklődőt a Vajdasági Magyar Folklórközpont soron lévő stúdiófoglalkozására, amely a szenttamási Arany János Magyar Művelődési Egyesület társszervezésében és kivitelezésében kerül megrendezésre 2016. május 14-én, Szenttamáson a Kultúrotthonban (Cara Lazara 6.)

Ezúttal a Gömör vidékre jellemző hímzőkultúra iránt érdeklődő hímzők számára kívánunk segítséget nyújtani. Vendégelőadónk a jelzett terület kutatója és kiváló ismerője Eperjesi Lászlóné lesz (Magyarország), akinek irányításával elsajátíthatják a résztvevők a gömöri bogas/csomós hímzés technikai kivitelezését és megismerkedhetnek az egykori és jelenlegi alkalmazási lehetőségeivel.

A foglalkozásra érkezők hozzanak magukkal ollót, mérőszalagot, vonalzót, hímzőrámát, több méretű tűt, jegyzetfüzetet, tollat. Az egynapos képzéshez szükséges alapanyagról a szervező gondoskodik.

A képzés költsége 500 din./fő, mely tartalmazza a szakmai összejövetel- és ebédköltséget, ami a helyínen fizetendő.

A munka kezdete: 2016. május 14-én, 9 órakor. Befejezése: 2016. május 14-én, 18 órakor.

A képzés idején, a jelzet területre jellemző díszítmény alkalmazásával, előnyomott textileket is vásárolhatnak az érdeklődők.

Az összejövetel után a résztvevők a helyi Zsebszínház épületében (Svetog Save 2.) 19 órától Paskó Csaba koncertjén vehetnek részt. Ugyanott a VMF 2014/2015-ben szervezett  140 órás alapképző tanfolyamán részt vett szövők és fazekasok záróvizsga darabjaiból rendezett bemutató kiállítást is megtekinthetik.

Jelentkezni a 063/75-95-456-os és 063/86-58-661-es mobilszámon, továbbá a VMF e-mail címén: vmf@vmf.org.rs és üzenetrögzítőjén: 024/530-866 lehet.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A VMF stúdiófoglalkozása
Értesítés
  • VMPE
  • 2020.02.13.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink