home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Tündérkert különleges filmes jelmezei a Jónak lenni jó! akciójában
MTVA
2022.11.28.
LXXVII. évf. 47. szám
A Tündérkert különleges filmes jelmezei a Jónak lenni jó! akciójában

A közmédia karitatív adománygyűjtő kampányát támogatva Balsai Móni füstszínű kabátját és Gáspár Kata hernyóselyem hálóingjét ajánlotta fel a Megafilm a Tündérkert című produkciójának jelmeztárából.

Az idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogató Jónak lenni jó! jótékonysági akció az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is tovább gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget. Az MTVA és a Megafilm Service koprodukciójában készülő Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller jelmeztárából két különleges darabot, egy Balsai Móni (Károlyi Zsuzsanna) által viselt kabátot, valamint Gáspár Kata (Török Kata) egyik izgalmas viseletét, egy hernyóselyem hálóinget ajánlott fel árverésre a közmédia akciójának támogatására.

A Jászai Mari-díjas Balsai Móni Zelenka Nóra jelmeztervező által tervezett kabátja füstszínű szövetből készült, amelyet ellipszis körből szabtak, hosszú nyitott tölcsér ujjal és zsinóros záródással. Gáspár Kata gyöngyházszínű hernyóselyem hálóingje jellegzetes ottomán arany díszítésével pedig a török háremek hangulatát idézi. Zelenka Nóra a ruhák tervezésénél egyszerre hagyatkozott a kor leleteire és a saját fantáziájára. Egyedi szabászati megoldásokat és anyagokat használtak úgy, hogy a jelmezek alapvetően visszaadják a korszak és Erdély misztériumát.

A különleges tárgyakat a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Az ismert emberek által felajánlott tárgyakat a közmédia december 18-i egész napos műsorfolyama során bocsájtják árverésre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..