home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Tudatos Életkör szakcsoport
(SZ.L.)
2014.04.16.
LXIX. évf. 16. szám

Hogyan tehetjük szebbé, jobbá az életünket? Elsősorban ezzel foglalkozik a Népkör Magyar Művelődési Központ legújabb csoportja, a Tudatos Életkör.

A rendszeresen, kéthetente megtartott összejövetelek részvevői elmondhatják, mi foglalkoztatja őket, milyen gondokkal küzdenek, a csoport vezetői pedig meghallgatják, és tanácsokkal látják el őket. A cél a közösségépítés, a tudás megosztása, a tapasztalatcsere, valamint a tudatosság fontosságára való ráébresztés, hiszen nem mindegy, hogyan éljük az életünket, hogyan látunk bizonyos dolgokat, hogy észrevesszük-e mindazt, ami szép és jó, belátjuk-e azt, hogy az életnek van értelme, felelősek vagyunk ugyanis mindazért, ami velünk történik, és segítenünk kell egymást — hangsúlyozta Úri Szűcs Szilvia, a Tudatos Életkör tagja, egyik vezetője.

A csoport bemutatkozó rendezvényén azt is elmondta, hogy hamarosan biopiacot is szerveznek a Népkör udvarában. Ide bárki elhozhatja a vegyszermentesen megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket és a belőlük készített élelmiszereket. Az organikus növénytermesztésről és a vegetáriánus ételekről előadásokat is szerveznek. V. Balázs Emese gyógytornász, jógaoktató és dúla is tagja a csoportnak. Ő többnyire a zen meditációval foglalkozó előadásokért felelős. Emese fontosnak tartja a kismamák támogatását, és segíti a leendő anyukákat a természetes szülésre való felkészülésben, a nevelésben és a babahordozásban is. A szakosztály szervezi továbbá az Ősi Forrás Családi Egészségnapot, amely április 26-án, szombaton kerül megrendezésre a Népkörben. Az egész napos rendezvényen mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot. A gyógyítók és a természetgyógyászok előadásokat tartanak, valamint külön-külön is foglalkoznak az emberekkel. Lesz aura- és lélekmasszázs, hangtálterápia, valamint asztrológus és grafológus is várja az érdeklődőket. A szakcsoport előadásaira, rendezvényeire a belépés díjtalan, de az adományokat szívesen fogadják a szervezők, ebből fedezik ugyanis a Szabadkára érkező természetgyógyászok és életmód-tanácsadók útiköltségét. A Népkör új szakosztályához bárki bármikor csatlakozhat, mindenkit szeretettel várnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..