home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A Traviata című opera megörvendeztette a szabadkai közönséget
2022.04.04.
LXXVII. évf. 13. szám
A Traviata című opera megörvendeztette a szabadkai közönséget

Verdi Traviata című operájának látványos előadásával a szabadkai kulturális események új korszaka vette kezdetét a Népszínház Jadran színpadán – mondta Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház igazgatója. A Traviata előadása nem mindennapi esemény, mely sikeréhez számos újvidéki művész hozzájárult – zenészek, kóristák, szólisták, táncosok, valamint rengeteg statiszta és egyéb munkatárs, akik Aleksandar Kojić karmester vezetésével megmutatták, hogy az opera műfaja mindenkihez szól és mindannyiunk számára hozzáférhető.

Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház igazgatója az előadást követően felhívta a figyelmet arra, hogy az újvidéki Szerb Nemzeti Színház operaelőadásának hatalmas jelentősége van, ami a közönség és a média visszajelzéseiből is kitűnik.

- Kedves újvidéki kollégáink látogatásával teljes sikert értünk el. Az esemény iránti érdeklődés minden képzeletet felülmúlt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta ezt a kivételes kulturális élményt, amely mindent magában hordozott, amit a kultúra nyújtani tud, és amit nyújtania kell a befogadó számára. Kivételes színészi, énekes, zenés és táncos látványban volt részünk. Az újvidéki Szerb Nemzeti Színház és a Szabadkai Népszínház között aláírt együttműködési szerződés elsődleges célja az volt, hogy városaink közönsége a legjobb művészeink előadásait élvezhesse. Ezzel egy új fejezet kezdődött a legkiemelkedőbb kulturális értékeink bemutatásában. Munkatársaim és a magam nevében egyaránt állíthatom, hogy legnagyobb álmunk, hogy a Traviata szabadkai közönség előtti bemutatásával szimbolikusan újjáteremtsük az operaszínpadot a Szabadkai Népszínházban, melynek mihamarabbi megvalósításán dolgozunk. Még egyszer szeretném kifejezni hálámat a Traviata alkotói felé, és örömmel jelentem, hogy a jövőben még sok hasonló esemény várható városunkban – összegezte Nikolić. 

Mészáros Anikó
a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának közönségszervezője

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..