home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Torontál diadala
Martinek Imre
2019.04.15.
LXXIV. évf. 14. szám
A Torontál diadala

Torontál, Forto — Sasi Antal, Bambino, PK Ljavroš, Pajtások, Jánosok, Nyugdíjasok, Fair Play, Zmajeva kugla és Pančevački luzeri. Az idei téli munkássportjátékok egymással (és önmagukkal is) versenyző tekecsapatainak névsora ez. A mérkőzéseket a helyi Spartacus Tekeklub szervezésében tartották meg január végétől március derekáig.


A teketorna csoportküzdelmének bajnokai (a szerző felvételei)

A tornán részt vevő nyolc helybéli, illetve egy-egy padinai és pancsovai csapat mellett a csoportküzdelmek között fennmaradt „szabadnapokon” további harminchat játékos küzdött egyéniben. A junior korcsoportban megméredzkedők közül 482 ütött fával ifj. Sike Károly, 472 ütött fával Tandi Krisztián, 449 ütött fával pedig Lovrity Dávid helyi felsős diák lett dobogós. A felnőttebbek közül a pancsovai Antić Ljubiša (554 ütött fa), a padinai Povolni Denis (531 ütött fa) és a debellácsi Hódi István (505 ütött fa) jutott végül éremhez.

A patinás múltú munkássportjátékok bajnokainak járó vándorserleget ezúttal is a Torontál csapata érdemelte ki. Zsinórban másodszor, összességében pedig harmadszor vehette át. Aki esetleg elfelejtette volna: a dél-bánsági szigetfalu református templomát, illetve emblematikus, hosszú jegenyesorát is a mezére vevő amatőr tekecsapat 2009 telén debütált. A legelső formáció megalakítását Mohácsi Bálint kezdeményezte, meghívására pedig Martinov Saša, Marušnjev Martin, Milićev Denis, Kovács József, Sike János, Szilágyi József és Kiss Zsolti állt rajtvonalhoz annak idején.


A Zmajeva kugla — Sárkánygolyó csapata

Azóta sajnos — akárcsak maga a falu közössége — a torontáliak is több, különböző horderejű átalakuláson estek át. A néhány esztendővel ezelőtti mélyzuhanást is beleértve, amikor a tornazáró ünnepségen a sereghajtóknak kijáró viharlámpást is át kellett venniük egy alkalommal. Ez utóbbi „kiváltságban” ezúttal a sárkánygolyósok részesültek, vagyis a Zmajeva kugla nevet viselő csapat. A rangsor szempontjából a Jánosok újra második lett, a pancsovai Pančevački luzeri pedig harmadik.

Az eredményhirdetést, az elismerőlapok és az érmek kiosztását, valamint a vándorserleg ünnepélyes átadását a hangulatos mulatsággal egybekötött esten ejtették meg a falu vadászegyesületének székházában.

Az Antalfalva községben megtartott téli munkássportjátékok dobogós tekecsapatainak községi rangadóját a tervek szerint ez év április 27-én rendezik meg. A rekreatív és versenyjellegű edzések pedig máris folytatódtak. Amíg a készletből és a sport iránti elköteleződésből futja.


A junior korcsoport legeredményesebbjei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..