home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Tiszavirág sikere
(T. T.)
2015.07.06.
LXX. évf. 26. szám
A Tiszavirág sikere

A házigazda Tiszavirág Kajakklub győzelmével ért véget Zentán a Tiszavirág Kupa elnevezésű kajakregatta, melyen tíz csapat legjobbjai ültek hajóba. A zentaiak hat aranyat, három ezüstöt és hét bronzot szereztek, ezzel összesítettben 48,5 pontot gyűjtve végeztek az élen, a 31 pontos bezdáni Dunav és a 27 pontos apatini Panonija előtt.

A felnőtt férfiak versenyében a bezdáni Hám Zoltán egyéniben és Lovas Edvárddal párosban is aranyérmet nyert, a nők mezőnyében ugyanez az újvidéki Liman kajakozójának, Nikoleta Džombetának sikerült, míg a férfi-kajaknégyeseknél zentai (Barta, Fenyvesi, Vartus, Kecskés) siker született. Hám a junioregyest is megnyerte, párosban az apatiniak vitték el a pálmát, a lányegyesben az újvidéki Vojvodina tagja, Biljana Relić, párosban a Relić—Nović-kettős, négyesben pedig a Fenyvesi Janka, Barbara Subotić, Barta Éva, Fenyvesi Abigél alkotta zentai négyes bizonyult a leggyorsabbnak. A serdülő kajakozók 500 méteres számát az apatini Nyári Andrej nyerte meg, párosban a Rózsa Márton—Túri Csongor-kettős (Tiszavirág) diadalmaskodott, a lányoknál pedig teljes hazai siker született, hiszen egyesben Fenyvesi Janka, párosban pedig a Fenyvesi—Barta-duó volt a legjobb. A pionírok mezőnyében a fiúknál mindkét arany a bezdáni Dunavhoz került (egyéniben Aleksandar Perović, párosban Perović és Bálint), a lányoknál egyesben Jovana Delić (nagybecskereki Begej), párosban pedig Milja és Sara Laslo (Vojvodina) diadalmaskodott. Vízre szálltak a minikajakosok is. A fiatalabb fiúk kategóriájában a palánkai Damir Ikić, az idősebbeknél a zentai Kásás Tamás ért elsőként célba, míg a lányoknál Dunja Stanojev (palánkai Elit) és Jelena Filimović (Novi Sad) nyerték meg a futamokat. A szervezők műsorra tűztek egy bemutatójellegű kajakkettes-vegyespárost is, melynek győztesei az újvidéki Džombeta testvérek, Nikoleta és Anđelo voltak. A versenyen részt vettek a magyarkanizsai Testvériség tagjai is, akik hat ezüsttel és négy bronzzal lettek gazdagabbak. Fehér Csaba, a Tiszavirág Kajakklub edzője elmondta, hogy szervezési szempontból évről évre egyre rutinosabbak, és az idén nem fordultak elő olyan hibák, mint az előző években.

— Egy egész jó versenyt szerveztünk meg. Egy-két kisebb hiba akadt ugyan, de egy jól sikerült versenyen vagyunk túl. Ezúttal vidéki indítóbírót alkalmaztunk, így az időrendet sikerült teljesen betartanunk. A versenyzőim nagyjából az elvárások szerint teljesítettek. Az idén nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a minikajakosainkat is „felhozzuk” a nagyokhoz, és egyre jobb eredményeket érjenek el. A serdülő, junior és felnőtt versenyzőinkkel keményen dolgozunk. Velük főleg a Vajdaság-bajnokság a cél. A mai csak egy átmozgató állomás volt, mert ők nem versenyeztek az elmúlt másfél hónapban. Az év eleji nagy hajtás után egy picit visszavettünk a versenyzésből, és inkább az edzésekre összpontosítottunk. Készülünk a július eleji palánkai Vajdaság-bajnokságra, melyen minden évben 8-10 érmet szerzünk. A hajóegységek összeállításánál a serdülők és juniorok K-2-je és K-4-e esetében nagyon figyelnem kell, mert az egyúttal előválogató is lesz. Van még néhány kérdés, de nagyjából már látszik, hogy ki miben indul — mondta Fehér.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..