home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Tiszavirág győzelme
(T. T.)
2014.08.19.
LXIX. évf. 34. szám
A Tiszavirág győzelme

Kilenc klub mintegy háromszáz versenyzőjének részvételével tartották meg a XXXX. Magyarkanizsai nemzetközi kajakregattát. E rendezvény egyúttal az ötödik Kanyó Zoltán-emlékverseny is volt.

Négy (pionír, serdülő, ifi, felnőtt) korosztályban huszonnyolc, 500 méteres futamot rendeztek. Az összesített pontversenyt a 6 aranyat, 8 ezüstöt és 5 bronzot begyűjtő zentai Tiszavirág nyerte 78 ponttal, a mindhárom éremből ötöt-ötöt szerző, 66 pontos Szarvas és a 8-4-7-es mérleggel záró, 64 pontos palánkai Tarket előtt. A zentaiak közül aranyérmet nyert Barta Éva a pionírok futamában, Fenyvesi Abigél a juniorok között, a Barta—Kecskés—Fenyvesi—Vartus juniorfiú-négyes, a Fenyvesi—Fenyvesi serdülőlány-páros, a Subotić—Barta pionírlány-kétpár és a Fenyvesi—Subotić—Barta—Fenyvesi összetételben versenyző női serdülőnégyes. Ezüstérmet a Fenyvesi—Fenyvesi-duó (K-2, ifik), Petar Opauški (minikajak, 2003—2004-ben születettek), Kecskés Rozi (minikajak, 2003—2004-ben születettek), Kecskés Balázs (K-1, serdülők), a Subotić—Német—Kecskés—Barta, Testvériség—Tiszavirág kombináció (K-4, pionírok), Fenyvesi Abigél (K-1, serdülők), a Barta—Lassú-duó (K-2, felnőttek) és a Subotić—Kecskés-páros (K-2, serdülők) szerzett, a dobogó harmadik fokára pedig a Subotić—Kaszás—Túri—Kecskés-négyes (K-4, serdülők), Gere Kata (minikajak, 2003—2004-ben születettek), a Fenyvesi—Vartus-páros (K-2, ifik), a Gere—Kecskés-kettős (minikajak, 2001—2004-ben születettek) és a Gere—Rózsa-páros (K-2, pionírok) állhatott. A magyarkanizsai Testvériség Kajakklub versenyzői 5 ezüsttel és 4 bronzzal zárták a versenyt. A dobogó második fokán Sziveri Rita (K-1, pionírok), a Poberai—Raffai—Juhász—Katona alkotta négyes (K-4, ifik), a Poberai—Raffai-kettős (K-2, serdülők), a Hubai—Ladányi-duó (K-2, pionírok) és a Poberai—Raffai—Sziveri—Katona összetételű négyes (K-4, serdülők) végzett, bronzot pedig Vágó Szabolcs (K-1, serdülők), Poberai Anett (K-1, serdülők), a Sziveri—Hézső-kettős (K-2, pionírok) és a Mészáros—Vágó-páros (K-2, serdülők) szerzett. A magyarkanizsai, ám az újvidéki Vojvodina csapatában kajakozó Pálfi Krisztián felnőtt-kajakegyesben és Rapajićtyal párosban is aranyérmet nyert. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..