A Tiszavirág győzelme

A Tiszavirág győzelme

Városnapi regatta Zentán

Közelmúltban a zentai Tiszavirág Kajakklub szervezésében került sor a városnapi regattára, melyen hat hazai (Tiszavirág, Becse, újvidéki Liman, magyarkanizsai Testvériség, palánkai Sintelon, törökkanizsai Obilić) és egy magyarországi (szegedi Démász) klub mintegy 140 versenyzője vett részt. A nagy érdeklődésre számot tartó regattán huszonhét futamot rendeztek, az összesített győzelmet pedig a helybeli Tiszavirág szerezte meg 69,75 ponttal, a Becse (53), a Liman (40), a Testvériség (40), a Sintelon (29,5), a Démász (20,5) és az Obilić (4,75) előtt. A zentai klub 8 arany-, 6 ezüst– és 11 bronzérmet szerzett, s ezzel fölényesen áll az összesített eredménylista élén. Fehér Csaba, a Tiszavirág Kajakklub edzője elmondta, hogy az idei regatta nemcsak színvonal, hanem tömegesség tekintetében is felülmúlta a tavalyit.
— Kitűnő futamokat láthattunk a pionír, a serdülő és az ifjúsági korosztályban is. Külön öröm számomra, hogy a versenyre a palánkai Sintelon a legerősebb összeállításban érkezett, itt volt a K-2-ben ifjúsági Európa-bajnok Simo Boltić, Marko Dragosavljević egység is. A minikajakosok versenye nemcsak vízen, hanem szárazföldön is zajlott, hiszen a vízre szállás előtt különböző ügyességi versenyszámokat rendeztünk számukra — mondta az edző.
A klubban már készülnek a hamarosan megrendezendő évzáróra, majd egy kis pihenés után megkezdődik az alapozás a következő idényre.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Sport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink