home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Tisza mente leghangulatosabb fesztiválja
Tóth Lívia
2021.06.28.
LXXVI. évf. 25. szám
A Tisza mente leghangulatosabb fesztiválja

Június 25-én és 26-án Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és Zenta Község Önkormányzata kilencedik alkalommal rendezte meg a Tiszavirág Fesztivált. A Tisza-parton kialakított helyszín rendkívül hangulatos és közkedvelt, ráadásul az idén a kérészek is erre a hétvégére „időzítették” a rajzásukat. Sokaknak sikerült is filmen vagy fotókon megörökíteni a víz fölött zajló násztáncot.   

Vagyis minden megvolt egy kiváló rendezvényhez, melyet a bezártság hosszú hónapjai után az emberek is nagyon vártak. Csak éppen az időjárás gondolta másként!

Az első napra tervezett programok közül ugyanis csak a zentai fúvószenekar fellépését sikerült megtartani, az est további részét elmosta a viharos széllel érkező, váratlanul lezúduló zivatar.

Szerencsére másnap ismét verőfényes napsütés köszöntötte a várost és a fesztivál második napját. Délutánra benépesült a Tisza-part, megnyílt a Bor utca, kipakolták termékeiket a kézművesek, kürtőskalács illata terjengett a levegőben. És még mi is ott voltunk, hogy beszélgessünk a látogatókkal, és megvételre kínáljuk a Hét Nap kiadványait, könyveit.


Fotó: Mets András

A zentaiak és a környékbeliek nem is hagyták cserben kedvenc fesztiváljukat, estefelé már rég látott tömeg hömpölygött a helyszínen. Mindenki nézelődött, vásárolt, sört, bort, lángost kóstolgatott.

A kisszínpadon a helybeli Stevan Mokranjac Zeneiskola növendékei mutatkoztak be, majd népzenei koncert következett a Juhász Zenekar és barátai közreműködésével. Később a zenészek átköltöztek az alsó rakpartra, ahol táncház várta az érdeklődőket.

Fiákeres városnézésre és sárkányhajózásra is lehetett jelentkezni. Az utóbbira a Tiszavirág Kajak- és Rekreációs Klub, valamint Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete jóvoltából.

Az idén sem maradt el A tűz útja a vízen elnevezésű, látványos fáklyás, hajós felvonulás, melyet immár hagyományosan tűzijáték zárt. A csodálatos látványnak, a folyón lassan lecsorgó, kivilágított csónakoknak és hajóknak, melyeket számos, a vízre helyezett mécses kísér, mindig nagyon sok nézője van, és ez most sem volt másként.

A nagyszínpadon az ABBA Tribute Band lépett fel, majd a zentai származású Laki Ákos és barátai adtak koncertet, végül az Uprize zenekar búcsúztatta a fesztivált.

Szombaton reggel a horgászok is szerencsét próbáltak a retró horgászversenyen, vasárnap pedig a tiszai halászléfőző versenyt tartották meg.  

A Tiszavirág Fesztivál ezúttal sem okozott senkinek csalódást, hiszen mindenki megtalálhatta azt a zenét és szórakozási módot, amelyet kedvel. Minderre csak ráadás a varázslatos helyszín és a kiváló hangulat. Mert ez a rendezvény valóban a miénk, a zentaiaké, illetve mindazoké, akik kedvelik a Tiszát, a vizet, a nyarat, a jó társaságot. 

Jövőre várjuk a következő fesztivált, mely immár a tizedik lesz!

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..