home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A The Voice révén váltak világhírűvé
Zvekán Péter
2023.09.01.
LXXVIII. évf. 34. szám
A The Voice révén váltak világhírűvé

Ahogyan Magyarország is rengeteg kiemelkedő előadót kapott az olyan tehetségkutatóknak köszönhetően, mint a Megasztár, a Rising Star vagy az X-Faktor, úgy a világ különböző pontjain sincs ez másképp. Néha pedig az is előfordul, hogy egy-egy előadó akkorát teljesít, hogy nemcsak a saját hazájában fut be, hanem az egész világon. Így járt a holland Duncan Laurence és az angol Becky Hill is.

Duncan Laurence

Duncant a széles közönség onnan ismeheti, hogy ő az a srác, aki Hollandiát képviselve Arcade című dalával 2019-ben megnyerte az eurovíziós dalfesztivált. De ne rohanjunk ennyire előre!

Kiskorában a zene egyfajta menekülés volt számára, az iskolában ugyanis nem tartozott a népszerű gyerekek közé, sőt inkább azok közé, akiket folyamatosan szekáltak. Duncan emiatt sokat volt a szobájában, és csak írt meg írt. Annyira fontos lett számára a zene, hogy beiratkozott a holland Rock Academyre, ahol több zenekarban is játszott. 2017-ben sikeresen be is fejezte.

 

Még előtte, 2014-ben jelentkezett a holland The Voice ötödik évadába, ahol mentornak Ilse DeLange-ot választotta. Szinte végig versenyben volt, de a vége felé kiesett. Ettől függetlenül a közönség addigra már megismerte és megszerette. 2019-ben végre jött a következő nagy lehetőség, kiderült ugyanis, hogy abban az évben ő képviselheti hazáját az Eurovízión.

Érdekes, hogy még jóval a verseny előtt közzéteszik, hogy melyik ország milyen dallal száll ringbe, így a fogadóirodák rögtön le is csapnak arra, hogy fogadjanak a nyertesre. Ilyenkor sokan saccolásba kezdenek, mely sokszor be is szokott jönni. Az Arcade-ot hallva nem is igazán volt kétséges, ki lesz a győztes, és ez végül így is lett. Duncan elsöprő győzelmet aratott az Eurovízión! Hollandia így újra tudott nyerni az 1975-beli legutóbbi győzelme után. Később ez a dal lett a legtöbbet streamelt győztes track.


Becky  (Kép forrása: image.khaleejtimes.com)

Becky Hill

Becky Hill ma már gigasztár, aki szintén nagyon korán belevágott a zeneírásba, konkrétan már tizennégy évesen. Sőt, elkezdett koncertezni a Shaking Trees nevű formációval, mellyel több jelentős fesztiválon is felléptek, és még a BBC Radio Shropshire-ben is volt egy live sessionük.

Az igazi áttörés azonban akkor jött el számára, amikor 2012-ben jelentkezett a The Voice UK-be, ahol a meghallgatáson John Legend Ordinary People című dalát adta elő. Végül Jessie J.-t választotta mentornak, a versenyben pedig egészen a végéig jutott. Bár nem nyerte meg, az ismertség kellő löketet adott, hogy szólókarrierbe kezdjen.

Ez annyira sikerült neki, hogy 2014-ben a Gecko (Overdrive) című dala elérte hazájában az első helyet, ami azelőtt egyetlen The Voice-ban szereplő énekesnek sem jött össze. Becky Hill azóta olyan sztárokkal dolgozik együtt, mint David Guetta vagy a Rudimental. Jelenleg is éppen nagyon nagyot megy az egyik dala, konkrétan a Chase & Statusszal közösen felvett Disconnect című szerzemény.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..