home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Talentum egyesület vendégei voltunk
(—)
2013.12.18.
LXVIII. évf. 51. szám
A Talentum egyesület vendégei voltunk

Egy napon meglepetés ért bennünket. A tanító néni azt mondta, hogy a Gyermekszínházba megyünk. Nem tudtuk, hogy ott mi vár ránk.

Egy napon meglepetés ért bennünket. A tanító néni azt mondta, hogy a Gyermekszínházba megyünk. Nem tudtuk, hogy ott mi vár ránk.

A helyszínen a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület mutatkozott be. Először a zenével ismerkedtünk meg. Megtanultuk a Hopp, Juliska! című gyermekdalt énekelni. Jelen volt a Juhász zenekar egyik tagja is. Endre bemutatta a fúvó-, ütő- és vonós hangszereket. Később a néptánccal és a népviselettel ismerkedtünk. A következő témánk a szüret volt. Régen a férfiak a hátukon vitték a szőlővel teli kosarakat, az asszonyok pedig mezítláb taposták a gyümölcsöt. A következő utunk a színház világába vezetett — megnéztünk egy rövid előadást. Négy lány a Hopp, Juliska! gyermekdalra táncolt, mi pedig énekeltünk.

Köszönöm a Talentumnak, hogy néhány percre én is tehetséges lehettem.

KÉRI Sándor Botond, 3. c osztály


A napokban a Talentum egyesület bemutató foglalkozására mentünk.

Először a zene házába kukkantottunk be, és megismerkedtünk néhány hangszerrel, pl. a furulyával, citerával, dobbal, ütőgardonnal. Szerencsém volt, és az utóbbit ki is próbálhattam. Ezután a tánc házába mentünk, hogy megtanuljunk néhány lépést. A hagyományok házában a szüretről és az őszi szokásokról esett szó. Két osztálytársunkat, Nócit és Nikolát népviseletbe öltöztették. Kört alkotva jót táncoltunk. Innen a dráma, vagyis a színészet házába léptünk. Egy kacsának öltözött személy üdvözölt bennünket, és kérte, hogy tanítsuk meg neki a Hopp, Juliska! című dalt, majd felébresztette gazdáját, Zalánt, és eljátszottuk vele az egész gyermekdalt. A Pannon Televízió munkatársai két osztálytársunkkal interjút készítettek.

Nagyon élvezetes volt az egész foglakozás.

NIKOLICS Blanka, Szabadka, J. J. Zmaj iskola, 4. c osztály

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..