home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A TSC Szabadkáról is elvitte a pontokat
Tóth Tibor
2019.08.05.
LXXIV. évf. 31. szám
A TSC Szabadkáról is elvitte a pontokat

Labdarúgás, Szuperliga, 3. forduló

Szabadka: Spartacus—TSC 1:2 (1:1)

Városi stadion, 3500 néző, vezette: Gajdobranski (Újvidék).

Góllövők: Obradović a 40., illetve Lukić (11-esből) a 3. és Milićević a 74. percben.

Spartacus: Ostojić, Jočić (Yamamoto), Tekijaški, Srećković (Denković), Šormaz, Milošević, Dunđerski, Obradović, Tufegdžić (Mladenović), Marčić, Otašević.

TSC: Filipović, Varga, Skopljak, Tomanović, Tumbasević, Milićević, Szilágyi (Galić), Ponjević, Antonić, Arsenijević (Duronjić), Lukić (Babić).


Tovább szárnyal az újonc TSC! Szabó Zoltán fiai az észak-bácskai rangadón a második félidőben tíz emberrel játszva legyőzték a Spartacust, és elvitték a teljes zsákmányt a városi stadionból. A vendégek már a 3. percben vezetéshez jutottak, amikor Tomanović labdája után Tumbasević tört be a tizenhatosba, ahol Ostojić szabálytalankodott vele szemben, a jogosan megítélt büntetőt pedig Lukić váltotta góllá.

A 8. percben adódott az első lehetőség a szabadkaiak előtt, de Šormaz elől Filipović mentett. A 16. percben megduplázhatta volna előnyét a TSC, miután Szilágyi becsapta a kapujából kifutó Ostojićot, a hálóba tartó labdát azonban Dunđerski a mezőnybe rúgta. Húszpercnyi játék után a hazaiak fokozatosan átvették a kezdeményezést, és előbb Tufegdžić és Srećković egymást zavarták a topolyai kapu előtt, majd néhány perccel később pedig utóbbi szabadrúgása szállt alig fölé.

A 40. percben Srećković fejese elakadt Vargában, a játékvezető elsőre továbbot intett, majd a tiltakozó szabadkai kispad nyomására — Vladimir Gaćinović, a szabadkai csapat vezetőedzője szövegelésért piros lapot kapott —, valamint a negyedik játékvezető jelzésére kezezés miatt büntetőt ítélt a hazaiaknak. A labdához Obradović állt, akinek lövését előbb védte Filipović, a kipattanót azonban a Spartacus játékosa a hálóba fejelte.

A 45. percben a tizenegyesnél már besárgult Varga, túl szigorúan, megkapta második sárga lapját, és a TSC a második félidőre tíz emberre fogyatkozott. Ez azonban a játék képén mit sem változtatott, hiszen a hazaiak erejéből — néhány távoli lövésen kívül — nagyobb helyzetre nem tellett. A mindent eldöntő találat a 74. percben született, amikor egy gyors támadás végén Milićević mesterien tekert a jobb felső sarokba, megszerezve csapata harmadik győzelmét a Szuperligában.

A mérkőzés előtt Nikola Simović, a Spartacus Labdarúgóklub elnöke berámázott mezt nyújtott át Branimir Jočićnak, a szabadkai csapat játékosa ugyanis 100. alkalommal lépett pályára a Spartacus színeiben.

A találkozón jelen volt a TSC szurkolótábora, a Blue Betyarsz, melynek tagjai focihangulatot varázsoltak a stadionba, és végig lelkesen biztatták kedvenceiket.

Három forduló után a szuperligás mezőnyt a 9 pontos Vojvodina vezeti, de ennyi pontja van a második TSC-nek is, a Spartacus 3 ponttal a 10. helyen áll. A következő fordulóban a TSC a Čukaričkit fogadja, a Spartacus pedig az újvidéki Proleterhez látogat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..