home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Spartan böngésző
forrás: sg.hu
2015.01.28.
LXX. évf. 4. szám
A Spartan böngésző

A Microsft gőzerővel dolgozik az új böngészőprojektjén.

A Spartan nevű program kezelőfelületéről már meg is jelentek az első fotók, melyek alapján a böngésző inkább a vetélytársakra (Chrome-ra, Firefoxra, Safarira) fog hasonlítani, mint az Internet Explorerre. De a Spartan számos újdonságot is tartogat majd. A felhasználóknak lehetőségük lesz a honlapokat jegyzetekkel ellátni, és ezeket ilyen formában el is küldhetik majd másoknak. Szintén újdonság, hogy a Spartan és a Cortana nevű digitális személyi asszisztens a Windows 10-ben szorosan össze lesz kapcsolva egymással. Mindez azt eredményezheti, hogy a szoftveren belül lehetőség lesz rá, hogy a felhasználó beszédparancsokkal keressen rá a különféle útvonalakra, éttermekre vagy éppen repülőjáratokra. 

A jövő számítástechnikája

Az Intel cég olyan apró számítógépeket készít a jövőben, amelyeket az élet bármely területén lehet alkalmazni. A jövőbe mutató elképzelésekről Brian Krzanich, az Intel elnök-vezérigazgatója beszélt nemrég egy konferencián: „A személyre szabott számítástechnikai eszközök elterjedésével, az intelligens és összekapcsolt eszközökkel, illetve a viselhető eszközök egyre erőteljesebb terjedésével a fogyasztók és a technológia kapcsolata egyre nagyobb változáson megy át.” A számítástechnika egészen mostanáig az ember és egy monitor, billentyűzet és egér interakcióján alapult. Krzanich az előadásában több új technológiára és valódi alkalmazásra is kitért, mely a számítástechnikát bejuttatja a háromdimenziós világba, és melynek köszönhetően nem lesz szükség vezetékekre vagy jelszavakra. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..