home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
A Pfizer és a BioNtech vakcinája Szerbiában is
Pannon RTV
2020.12.18.
LXXV. évf. 51. szám
A Pfizer és a BioNtech vakcinája Szerbiában is

Szerbiában is engedélyezték a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett koronavírus-vakcina behozatalát. 

A szerbiai illetékes gyógyszerügynökség döntése értelmében megkezdődhet a védőoltás Szerbiába szállítása. Az amerikai és a német cég közös vakcinájával kapcsolatos dokumentációt december másodikán adták át a szerb illetékes ügynökségnek, amely átvizsgálta a kutatási eredményeket, majd most zöld fényt adott a vakcina használatára.

Ezt a fajta vakcinát már Nagy-Britanniában használják, ott december 8-án megkezdődött az emberek koronavírus elleni oltása. A védőoltást egyébként az Amerikai Egyesült Államok is engedélyezte nemrégiben, és várhatóan az Európai Unióban is ez lesz az első bejegyzett vakcina a koronavírus ellen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..