home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Nemzeti Gárda segítségével helyreállt a rend Washingtonban
MTI
2021.01.07.
LXXVI. évf. 1. szám
A Nemzeti Gárda segítségével helyreállt a rend Washingtonban

A törvényhozás épületében és környékén előzőleg ostromállapotalakult ki. A zavargásokban négyen életüket vesztették.

A Nemzeti Gárda segítségével éjfélre helyreállt a rend a washingtoni törvényhozás épületében és környékén. A Capitoliumnál ostromállapot alakult ki. Donald Trump leköszönő amerikai elnök rajongói betörtek az épületbe, miközben ott az elnökválasztás eredményeinek hitelesítése zajlott. A felkelők az ülésterembe is bejutottak, a biztonsági erők képviselőket menekítették ki onnan. A roham azután állt le, miután a tüntetők úgy vélték, birtokba vették a politikai hatalmat jelképező épületet, a szenátorok irodáit, a házelnökét is.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Joe Biden megválasztott elnök kijelentette; a demokrácia példátlan támadás alatt áll. „A mindenkori elnök szavai számítanak, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz elnök”. Felszólította Trumpot, hogy ítélje el az erőszakot, és hívja vissza támogatóit. Trump ezt megtette: „Tudom, hogy sértve érzitek magatokat. A választást ellopták tőlünk, egy földrengéssel felérő választás volt, amiről a másik oldal tehet. De most haza kell mennetek, hogy békét találjunk” - mondta a leköszönő elnök. A felhergelt tömeg egy része azonban maradt, miközben a Capitoliumban folytatódott a választási eredmények hitelesítése.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..