home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Német Hadisírgondozó Népi Szövetségének (Volksbund) magas rangú küldöttsége látogatást tett a Német Népi Szövetség székházában Szabadkán 
2023.06.05.
LXXVIII. évf. 22. szám
A Német Hadisírgondozó Népi Szövetségének (Volksbund) magas rangú küldöttsége látogatást tett a Német Népi Szövetség székházában Szabadkán 

A delegációt Rudolf Weiss, a Német Népi Szövetség elnöke fogadta, aki ismertette a szabadkai egyesület céljait és tevékenységét.

Szerbia 2021 novemberében ratifikálta a német-szerb háborús sírokról szóló megállapodást, sok éves tárgyalás után. A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség számára ez azt jelenti, hogy végre megkezdheti a háborús halottak keresését Szerbiában.

A megállapodás a "háborús emlékművek" általános kifejezést használja a háborús temetőkre, hogy hangsúlyozza a háborús sírok gondozásának fontos jellegét. Sőt, nemcsak az elesett katonákra és a fogságban elhunytakra terjed ki, hanem minden németre, akik a háború és annak következményeivel kapcsolatban lelték halálukat az adott területeken.

A volt Jugoszlávia területén még mindig több mint 20 000 első világháborús és több mint 60 000 második világháborús háborús halottat gyanítanak. Csak a mai Szerbia területén 15 700 háborús halottat dokumentáltak 1941 és 1945 között. Ma a Volksbund több mint 830 háborús temetőt gondoz 46 országban, ahol körülbelül 2,8 millió háborús halottat temettek el. 

A Német Népi Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja a Volksbund szerbiai tevékenységét.

A képen: A Volksbund küldöttsége a Német Népi Szövetség székházában. Balról jobbra: Rudolf Weiss, a Német Népi Szövetség elnöke, Dr. Axel Hartmann, A.D. nagykövet, a Volksbund délkelet-európai különleges képviselője, Arne Schrader, a Volksbund osztályvezetője és Christian Schölzel, a CaM Ügynökség igazgatója.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..