home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Metallica hamarosan Budapestre látogat
Zvekán Péter
2018.03.29.
LXXIII. évf. 12. szám
A Metallica hamarosan Budapestre látogat

A Metallica azon kevés zenekarok közé tartozik, amely igazi kincsnek számít a mai zenei darálóban.

Azért írom ezt, mert amíg a mai sztárok cserélődnek, időnként akár valamilyen szinten maradandót is alkotnak, addig az olyan zenekarok, mint a Metallica, a zenetörténelemből kitörölhetetlen szerzeményeket raknak le az asztalra. Élvezet hallgatni a korongjaikat, viszont egyértelműen élőben az igazi. Aki pedig április 5-én betér a Budapest Arénába, az 19 órától már élvezheti is az energiától túltengett produkciót.
 


 

Közben azon gondolkodtam, hogy ritka az olyan zenekar, amelyből a hallgatók (nem a fanatikus rajongók) ismerik az összes tagot. Például ha felteszem a kérdést, hogy vajon ki lehet a Bon Jovi dobosa, nem valószínű, hogy sokan tudják a választ. Ezzel ellentétben a Metallica összes tagja ismert. Ott van a frontember, az énekes és gitáros James Hetfield, az őrült dobos, vagyis Lars Ulrich, a szólógitáros Kirk Hammett és a basszusgitáros Robert Trujillo, aki egyúttal a legfiatalabb tag is.
 


Zseniális az, amit ez a csapat az elmúlt évtizedekben művelt. Jómagam úgy ismerkedtem meg velük, hogy a kezembe került a The Black Album kottafüzete, amikor még gitározni tanultam. Mert a Metallicának ilyen is van. Kiderült, hogy jól eltaláltam, mert ez a korong az egyik legjobb, melyet valaha letettek az asztalra. Ez a lemez olyan dalokat tartalmaz, mint az Enter Sandman, a Sad But True, a The Unforgiven vagy a felejthetetlen Nothing Else Matters. Számomra mégis a One című daluk a legkedvesebb, mely az 1989-ben megjelent ...And Justice for All című albumon található. Ez a szám egy katonáról szól, aki az élők és a holtak világa között ragadt egy felrobbant akna és az orvostudomány miatt. Olvassátok el a szövegét, mert eszméletlen.
 


Szóval egyértelmű, hogy egy legendás zenekarról van szó, akik garantáltan jó show-t fognak adni. Néhány évvel ezelőtt Belgrádban koncerteztek, és volt szerencsém ott lenni. A srácok energiája, a dalok minőségi átadása, a tiszta hangrendszer és a ritkán látott pirotechnikai látvány összessége felejthetetlen élményt nyújt a rajongóknak.

A mostani turné a legújabb korongjuk, a Hardwired… To Self-Destruct jegyében fog telni úgy, hogy minden megvásárolt koncertjegy mellé ajándékba adják a korong klasszikus CD vagy digitális formáját.
 


 

A Hardwired...To Self-Destruct album egyébként 2016. november 18-án jelent meg (nyolc évvel a Death Magnetic után) a banda saját kiadója, a Blackened Recordings gondozásában, és rögtön a slágerlisták első helyére ugrott az egész világon, hiszen több mint 800 000 példányt adtak el belőle.

A lényeg, hogy a Metallica már sokszor bebizonyította, hogy előkelő helye van a zenei világban. Kisebb-nagyobb szünetekkel, de kontinuálisan jelennek meg a lemezeik, és folyamatosan turnéznak még ennyi év után is. Aki pedig ezek után kedvet kapott, az keresse fel a digitális jegyárust, hogy áprilisban élőben élvezhesse a Metallica koncertjét.


Nyitókép: Musicforgood.tv

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..