home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Magyar Összefogás adta át elsőként a listáját az MNT-választásokra
Markovics Annamária
2022.09.12.
LXXVII. évf. 36. szám
A Magyar Összefogás adta át elsőként a listáját az MNT-választásokra

Átadta jelöltlistáját a nemzeti tanácsi választásokhoz a Vajdasági Magyar Szövetség, a VMSZ listájának a neve ezúttal is Magyar Összefogás.

Szinte teljesen kicserélődik a Magyar Nemzeti Tanács összetétele november 13-a után, a Magyar Összefogás lista 35 helyén ugyanis majdnem kizárólag új nevek szerepelnek.

Pásztor István, a VMSZ elnöke a lista átadásakor rámutatott, hogy egyetlen délelőtt alatt 5032 aláírás gyűlt össze. „Talán ilyen rövid idő alatt ennyi támogató aláírás nem is gyűlt még össze, ami egyrészről azt bizonyítja, hogy jó a lista, másrészt azt bizonyítja, hogy az emberek fontosnak tartják a Magyar Nemzeti Tanácsot, harmadrészről pedig elégedettek azzal a munkával, amelyet a nemzeti tanács az előző időszakban kifejtett, illetve várakozással tekintenek az előttünk levő időre” – részletezte a pártelnöke.

Hozzátette, hogy a listán lévők mintegy kétharmada rendelkezik VMSZ-es kötődéssel, egy harmaduknak pedig nincs ilyen pártpolitikai kötődése, „de mindannyiuk nagyon-nagyon erőteljesen, nemzetileg elkötelezett, szívén viseli a közösség ügyeinek a képviseletét és előmozdítását, és olyan emberek vannak a listán, akik az előző évek, az előző évtizedek teljesítményével egészen biztos, hogy rászolgáltak arra, hogy az elkövetkező négy évben irányítsák a közösség ügyeit a nemzeti tanács hatáskörébe tartozó területeken, vagyis az oktatás, a művelődés, a tájékoztatás és a nyelvhasználat területén”.

A VMSZ arra készül, hogy a választásokat követően, a negyedik alkalommal is a Magyar Összefogás lista irányítsa az MNT munkáját. „Azt gondolom, hogy az előző évek teljesítménye erre feljogosít bennünket” – húzta alá.

Mint mondta: a politika sokat változott, és manapság már nem különíthetők el egymástól a kampányidőszakok és a pihenőidők, így folyamatos kampányban vannak, de formálisan a választás előtt egy hónappal indul a kampány. Hozzátette: kampánytól függetlenül „minden nap gyakorlatilag a közösséggel vagyunk, a közösség különböző rendezvényein vagyunk (…), úgyhogy függetlenül attól, hogy aránylag rövidnek tekinthető ez az egy hónapos kampány elegendő idő lesz arra, hogy mindent elmondjunk”. Ebben az időszakban egyrészt az elmúlt évek teljesítményével kívánnak elszámolni a választók irányába, másrészt pedig megfogalmazzák azokat az elképzeléseket, amelyek az MNT aktuális feladataira vonatkoznak.

A listavezető Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke és köztársasági parlamenti képviselője, aki megtisztelőnek nevezte ezt a felkérést. Mint mondta: „olyan kiváló szakemberek és közösségépítő emberek alkotják ezt a listát, akik már az elmúlt időszakban is rengeteget tettek a közösségért”. Hozzátette: fontos, hogy eljussanak mindenkihez, és hogy a vajdasági magyarok is fontosnak tartsák azt, hogy elmenjenek voksolni november 13-án.

A Magyar Összefogás nevű lista jelöltjeinek a neve ITT tekinthető meg.


Fotók Molnár Edvárd/Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..