home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
​​​​​​​A Magyar Zene Háza
Talpai Lóránt
2018.10.12.
LXXIII. évf. 41. szám
​​​​​​​A Magyar Zene Háza

Hatalmas parkrésszel is gazdagodik a Városliget — Meg akarták mérgezni az amerikai elnököt — Először neveztek ki nőt egy bank élére Szaúd-Arábiában

Hatalmas parkrésszel is gazdagodik a Városliget

Eredményes faátültetés után véget ért a tereprendezés, és megkezdődött a Magyar Zene Háza építése az egykori Hungexpo-irodaházak helyén a Liget Budapest projektum keretében. A területen egy (földlabdával együtt) 75 tonnás fát csaknem kétéves előkészítés után ültettek át, a 19 méter magas kőris jól érzi magát a Városligeten belüli új helyén — mondta el az építkezés sajtóbejárásán Kórody Olivér, az eddigi városligeti faátültetéseket végző német Opitz GmbH kizárólagos magyarországi partnereként működő Galapagos Zoo Service Kft. ügyvezetője. Sághi Attila, a Városliget Zrt. Vezérigazgató-helyettese hozzátette: az alapozással megkezdődik az évtizedekig elzárt Hungexpo-területen a Magyar Zene Háza kivitelezése. A beruházás eredményeként nemcsak egy ikonikus épülettel, hanem egy gyönyörűen megújult, több ezer négyzetméteres új parkrésszel is gazdagodik a Városliget 2020-ra.

 

Meg akarták mérgezni az amerikai elnököt

Az Egyesült Államok középnyugati részén található Utah államban letartóztattak egy férfit, akit a Pentagonba és a Fehér Házba küldött, ricinnel mérgezett levelek feladásával vádolnak. A gyanúsított nevét és kilétét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Közleményben tudatta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a sajtóval, hogy a Utah fővárosában, Salt Lake Cityben levő irodája „veszélyes vegyi anyagok” ügyében folytat nyomozást Loganben, mely Salt Lake Citytől mintegy 100 kilométernyire északra fekszik. Az FBI közleménye leszögezte ugyan, hogy a közbiztonságot nem fenyegeti veszély, ám arra kérte az ott lakókat, hogy próbálják meg elkerülni a környéket. A védelmi minisztérium, azaz a Pentagon, valamint a Fehér Ház a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnök címére a Fehér Házba, valamint a Pentagonba is két ricines levelet postáztak, James Mattis védelmi miniszter és John Richardson admirális, a tengeri hadműveletek irányítója részére. A borítékok egyike sem jutott el a címzettekhez, mert már a postázóban kiszűrték őket.

 

Először neveztek ki nőt egy bank élére Szaúd-Arábiában

A közel-keleti ország történetében először neveztek ki nőt egy bank élére. Lubna al-Olayan szaúdi üzletasszony a Saudi British Bank és az Alawwal Bank összeolvadásából létrejövő pénzintézetet fogja irányítani. A jelenleg családi nagyvállalkozást vezető hölgyre széles körben úttörőként tekintenek a pénzügyi szektorban. A két bank egyesüléséből az olajmonarchia harmadik legnagyobb pénzintézete születik. A Szaúd-Arábiát valójában már apja helyett irányító Mohamed bin Szalmán koronaherceg tavaly kötelezte el magát a szaúdi társadalom és gazdaság korszerűsítése mellett, ezért széles körben reformista vezetőnek tartják, aki országát a mérsékelt iszlám irányába akarja terelni. Nem titkolt célja, hogy Szaúd-Arábia olajfüggőségét jelentősen csökkentse, és az olajszektorban tevékenykedő cégeket átalakítsa, ezért az utóbbi évben „körüludvarolta” országa szövetségeseit reformelképzeléseinek megvalósításához.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..