home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2020. évi odaítélésére doktoranduszok részére
MNT
2020.09.25.
LXXV. évf. 39. szám
A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjának 2020. évi odaítélésére doktoranduszok részére

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő pályázati felhívást:

I. A pályázat feltételei

A Tanácsnak a Várady kiválósági ösztöndíjprogramjáról szóló határozata alapján az a személy pályázhat a Tanács doktoranduszok részére kiírt, 2020–2021. évi ösztöndíjára, aki az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesz:

  • első ízben nyert felvételt a Szerb Köztársaság területén megvalósuló akkreditált posztgraduális akadémiai doktori képzés bármely évfolyamára,
  • magyar nyelven végezte általános és/vagy középiskolai tanulmányait.

A pályázat beadási határideje: 2020. szeptember 25 – november 16-a 14 óra.
 

II. A kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma és nagysága

A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíj száma: 25.

Az ösztöndíjak havi összege nettó 160 euró dinárellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott hivatalos középárfolyam szerint), amely részben vagy egészben visszafizetendő a Tanács Várady kiválósági ösztöndíjprogramról szóló határozatával összhangban.

Az ösztöndíjra jogosult hallgató és a Tanács az ösztöndíjszerződésben szabályozzák az ösztöndíj dinárösszegének módosítását jelentősebb devizaárfolyam-módosulás esetén.
 

III. A pályázás módja

A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a nyilatkozatokat pedig egy-egy eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.

A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni.

A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2020. szeptember 25-étől letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) Hivatalos Honlapjáról.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának határideje: 2020. november 16-a 14 óra.

A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatók le a CMH információs irodáiban.
 

IV. A pályázatok elbírálása

A határidőn belül beadott pályázatok A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjprogramról szóló határozata alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról. (www.mnt.org.rs).

A pályázatokat elbírálásával kapcsolatos eljárást a Tanács elnökének végzésével létrehozott Bírálóbizottság tekinti át és értékeli, amelynek tagjai dr. Várady Tibor akadémikus, továbbá a Tanács Végrehajtó Bizottságának és egyéb adományozók javaslatára megválasztott tagok.

A határidőben beadott pályázatokat a Bírálóbizottság értékeli kategóriánként. A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Bírálóbizottság külön határozattal dönt.

A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Tanács nem küldi vissza.

A Pályázati felhívás teljes szövege megtekinthető a http://www.mnt.org.rs honlapon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..