home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Magyar Koalíció mozgósító ereje
(Tha)
2008.04.09.
LXIII. évf. 15. szám
A Magyar Koalíció mozgósító ereje

Szabó Attila fotójaA Magyar Koalíció jelöltjei kampánykörútjuk során ellátogattak Csókára is, és megtekintették a Móra Ferenc Művelődési Egyesület székházának felújítási munkálatait. A beruházás jelenlegi szakaszát a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán nyert eszközökből pénzelik. Az 19...

Szabó Attila fotója

A Magyar Koalíció jelöltjei kampánykörútjuk során ellátogattak Csókára is, és megtekintették a Móra Ferenc Művelődési Egyesület székházának felújítási munkálatait. A beruházás jelenlegi szakaszát a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán nyert eszközökből pénzelik. Az 1970 óta létező egyesületben jelenleg tizenegy szakcsoport tevékenykedik, és nagy szükségük van az új otthonra. A tervek szerint az objektum emeleti részén kollégiumot alakítanak ki, melyet a csókai középiskolában tanuló ingázó diákok vehetnek majd igénybe.
Pásztor István, a VMSZ elnöke, Dévavári Zoltán, a VMSZ alelnöke, Tari István, a VMDK alelnöke, Pásztor Bálint, az MNT Intézőbizottságának elnöke és Varga László, az MNT jegyzője, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselői és Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese a községházán találkozott a Magyar Koalíció csókai jelöltjeivel, akik az önkormányzati, a tartományi és a köztársasági választáson indulnak.
Tari István az egy évvel ezelőtt elhunyt Cs. Simon Istvánra emlékezett, majd megállapította, hogy a csókai közösség felnőtt a magyar önkormányzathoz. Úgy vélte, nem beszédben, hanem a gyakorlatban kell igazolni az elképzelés helyességét, mert együtt sokkal többre képesek. Pásztor István arra a felvetésre válaszolt, hogyan kellene meggyőzni azokat a magyarokat, akik még mindig a belgrádi székhelyű pártokhoz vonzódnak. Elmondta, hogy a Tartományi Nagyberuházási Alapból nem egészen egy év alatt 6,8 milliárd dinárt sikerült biztosítani a magyar politika erejével azoknak az elképzeléseknek a megvalósítására, amelyeket ez a közösség tett az asztalra. Ebből lehetne erőt meríteni, ez bizonyítja, hogy a közösségben van túlélési ösztön, amely semmiféle belgrádi vagy újvidéki ígérettel nem tartható vissza. Az embereknek igazat kell mondani, és beszélni kell nekik a megvalósított dolgokról. Tudniuk kell, hogy például Egyházaskéren 4,8 millió dinárt fordítanak az ifjúsági otthon felújítására, Tiszaszentmiklóson 12 milliót a katolikus templom renoválására, Kanizsamonostoron mintegy félmilliót a művelődési otthonra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..