home 2024. szeptember 27., Adalbert napja
Online előfizetés
A Linkin Park új énekesnővel debütált
Zvekán Péter
2024.09.27.
LXXIX.. évf. 39. szám
A Linkin Park új énekesnővel debütált

Az eredetileg 1996-ban alapított Linkin Park egy meghatározó zenekar volt, melyen generációk nőttek fel. A kellően kemény zene éppen egy olyan határt súrolt, amely még belefért abba, hogy mainstreammé tudjon válni, és bizony az is lett. Az együttes meghódította a világot, és úgy tűnt, minden rendben — pedig nem ez volt a helyzet. A zenekar arca a rapper és énekes Mike Shinoda, valamint az énekes Chester Bennington volt. Utóbbi esetében kiderült, hogy folyamatosan küzdött a démonjaival, és súlyos függőségi problémái is voltak. Erre jött még egy adag depresszió, ami sajnos odavezetett, hogy 2017-ben öngyilkosságot követett el. Ezzel pedig a Linkin Park is eltűnt — idáig.

A csapat néhány tagja egy ideje ismét elkezdett összejárni, és eldöntötték, hogy újra kell éleszteni a zenekart. Ehhez szükségük volt egy új dobosra és egy új fő énekesre. Nos, utóbbinál egy csomó kérdés merült fel. A többi közt, hogy olyan valakit keressenek-e, aki hasonló énekhanggal és külsővel van megáldva, mint az előző, vagy olyat, aki teljesen más. Hosszas gondolkodás és több énekes kipróbálása után jött egy elég meglepő döntés: az új énekes egy énekesnő lesz, név szerint Emily Armstrong a Dead Sara zenekarból.


Linkin Park Live – hollywoodreporter.com

Nemrég bejelentették, hogy novemberben érkezik az új album, melyről egy előhírnök már meg is jött, a The Emptiness Machine. Mindeközben egy hatállomásos turnéba is belekezdtek, mely szeptember 11-én indult Los Angelesben és november 11-én fejeződik Bogotában. És hogy mindezt hogyan fogadja a közönség? Nos, vegyes érzelmekkel, ami valahol érthető. Egyrészt vannak a régi rajongók, akik nehezen emésztik meg az új énekesnőt. Félreértés ne essék, a vadiúj dal jól szól, viszont a turnén Emily énekli a régi nagy slágereknek is azokat a részeit, amelyeket eredetileg Chester nyomott. Ez pedig… hát elég közepes. Elsősorban azért, mert két évtized alatt számtalanszor hallgattuk meg ezeket a dalokat, és kívülről ismerjük minden egyes rezzenésüket. Így ezeket egy női vokállal újrahallgatni… hát furcsa. Mindeközben terjed egy koncertfelvétel egy Linkin Park tribute zenekarról, ahol viszont az énekes külsőre éppen olyan, és szinte éppen úgy is szól, mint Chester, így sokan azt is írják, hogy őt kellett volna. A lényeg, hogy az emberek nem szeretik a változtatásokat, majd idővel kiderül, hogy jó választás volt-e.

Mert mindeközben ott a másik oldal, melyről szintén nem szabad megfeledkezni: az új vagy jövendőbeli rajongók, akik majd az új dalokat ismerik meg az új énekesnővel, akiknek már ez lesz a normális, és akik majd csodálkozva eszmélnek rá, hogy volt egy régi felállás is… Gondolom, zenészként sohasem kell feladni, így mindenképp bátor döntésnek élem meg azt, amit a srácok csináltak. Már csak kitartónak kell lenniük, és egyszerűen le kell nyomni a közönség torkán a változtatásokat. Én drukkolok nekik, hogy összejöjjön!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..