home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Kisoroszi Hírmondóról
Lőrinc Natália
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám
A Kisoroszi Hírmondóról

Véleményem szerint egy település sem lehet helyi újság (lap, folyóirat) nélkül. Hogy a közösségben történtek papíron is napvilágot lássanak, és ily módon tájékozódhassanak az emberek a környezetükben történ hírekről.
Szerencsére Kisorosz azok közé a helységek közé tartozik, amelyeknek 2008 óta van helyi lapjuk, a Kisoroszi Hírmondó.

A magyar és szerb nyelvű újság mindössze nyolcoldalas (négyen a szerb, négyen pedig a magyar szövegek kapnak benne helyet), mert az erre szánt pénzből csak ennyire futotta. Olvashatók benne a többi közt a polgármester évi értékelései, tervei, a helyi civilszervezetek beszámolói, azonkívül a Gligorije Popov Általános Iskoláról, a Testvériség-Egység Művelődési Egyesületről, az Önkéntes Tűzoltó-egyesületről stb. szóló riportok, valamint egyéb események összefoglalója fényképekkel illusztrálva. Az újság ingyenes, 1000-1200 példányban jelenik meg.
A Kisoroszi Hírmondó évente négyszeri megjelenésre vonatkozó elképzelés sajnos nem valósult meg a már emlegetett pénzszűke miatt. Tavaly, 2012 decemberében pályázati forrásból a 6. szám jutott el az olvasókhoz, a kisoroszi Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ és a helyi közösség támogatásával.
Kabók Imre főszerkesztő a falu polgármestere is. Az ebből eredő számos elfoglaltsága miatt azonban a főszerkesztői teendőket, az újság további szerkesztését énrám bízta. Nagy megtiszteltetésnek érzem, és igyekszem megszolgálni a bizalmat és elődöm sikeres munkáját folytatni.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..