home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Hontalan hazafi bemutatója Szegeden
(k.f.)
2014.06.20.
LXIX. évf. 25. szám
A Hontalan hazafi bemutatója Szegeden

A szegedi Millenniumi Kávéház adott otthont annak a könyvbemutatónak, amelyen a Tisza-parti közönség megismerkedett Robert Yugovich délvidéki magyar író legújabb kötetével, a Hontalan hazafi című alkotással.

A magyarországi könyvhét idején bemutatott regény a megjelenése óta első ízben került nyilvánosan az olvasók elé, s egyúttal ez volt a szerző eddigi műveinek (Az őszinteség jutalma, Olja, Narkománia című regények) első bemutatója is. A szegedi rendezvényen az írót dr. Palotai Dániel ügyvéd képviselte. Jelen volt még Tomek Viktor, a Hontalan hazafi című kötet szerkesztője, a Hét Nap főszerkesztője, Farkas Zsuzsa újságíró, a könyvből pedig Szarka Ákos olvasott fel részleteket. A szabadkai vendégeket Kisimre Ferenc, lapunk szegedi tudósítója kérdezte a szerzőről, a könyv megírásának és szerkesztésének körülményeiről. Az esten megjelent érdeklődő közönség ezután Robert Yugovich könyvéről, valamint a múlt század kilencvenes éveinek mindmáig kiismerhetetlen és bonyolult délszláv viszonyairól kérdezte a vendégeket. Az eseménynek külön nyomatékot adott a Millenniumi Kávéházban jelenleg is megtekinthető Délvidéki Magyar Golgota elnevezésű vándorkiállítás, amely az 1944/45-ös vajdasági népirtás áldozatainak állít emléket.
 
Mavrák Vera felvétele a  szegedi könyvbemutatón készült. A fotón (balról jobbra): Szarka Ákos, dr. Palotai Dániel, Farkas Zsuzsa, Tomek Viktor és Kisimre Ferenc
 
 
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..