home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Hét Nap könyvei Szegeden
KISIMRE Ferenc
2022.06.15.
LXXVII. évf. 24. szám
A Hét Nap könyvei Szegeden

A szegedi Ünnepi Könyvhét egyik kiemelt eseményének adott otthont a Somogyi - könyvtár nagy olvasóterme kedden délután. Testvérvárosunk, Szabadka, ismert hetilapjának, a Hét Napnak a munkatársait és az általuk kiadott könyveket ismerhette meg a Tisza-parti közönség.

Először Tóth Lívia főszerkesztő mutatta be Orosz Ibolyának, az 5 évvel ezelőtt elhunyt publicistának, a Hét Nap volt főszerkesztő-helyettesének Batyubontás című kötetét, majd Kisimre Ferenc beszélgetett Dudás Károly íróval a Magyar utak című könyvéről. A két kiválóan szerkesztett, ízléses kiadványból Szombathelyi Nóra olvasott fel egy-egy írást.

A szabadkai hetilap szerkesztőségéből jelen volt még Kartali Róbert főszerkesztő-helyettes és Lajkó Ágnes példányszámfelelős. Tóth Lívia főszerkesztő egy meglepetéssel is szolgált: elmondta, hogy magukkal hozták a lap legújabb kiadványát, az Egy falat Vajdaság című gasztrokönyvüket, amely a délvidéki tájegységek jellegzetes ételeit, italait, a táplálkozással kapcsolatos szokásait, valamint ehhez kapcsolódóan szépirodalmi tartalmakat is megjelenít.

A VMDK szegedi tagozatának közhasznú művelődési egyesülete és a Somogyi-könyvtár igazgatósága által szervezett összejövetelnek a közönsége gratulált a szabadkai hetilap szerkesztőségének a munkájához és további sok sikert kívánt a magyar kultúra megőrzése, fejlesztése terén. Fotó-összeállításunk az eseményen készült.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..