home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
A Hét Nap a Délvidék Házban
(Tha)
2024.03.21.
LXXIX. évf. 12. szám
A Hét Nap a Délvidék Házban

Szegeden, a Délvidék Ház Újvidék Termében mutatkozott be a Hét Nap szerkesztősége. Az idén 78 éves hetilap múltjáról, a mindennapok örömeiről és nehézségeiről, az újságírásról, a lapszerkesztésről, a terjesztésről, a különféle rendezvényekről és a tervekről László Edit igazgató, Tóth Lívia főszerkesztő, Hodolik Boglárka honlapszerkesztő, Tóth Tibor, a sportrovat szerkesztője, valamint Lajkó Ágnes példányszámfelelős számolt be a jelenlévőknek.

Az eseményen a Hét Nap kiadásában megjelent könyvekkel is megismerkedhettek az érdeklődők. Ezek között volt Dudás Károly Magyar utak, Fehér Márta Vajdaság, én így szeretlek, dr. Mészáros Zoltán Villanások — a Hét Nap 35 éve, Tóth Tibor A mi sporthőseink, dr. Németh Ferenc A múlt, mely rég elmúlt… című kötete, valamint az Egy falat Vajdaság című gasztrokönyv.

Közreműködött Horváth Zoltán és Pete Réka Bereniké, akik Herman Beeftink Fantasia Arabesque elnevezésű performance-át adták elő. Az est moderátora Remete Szegi Bernadett volt.

A helyszín, a Délvidék Ház a Magyar Házak Hálózatába tartozik, melynek küldetése a magyarság értékeinek felmutatása és bekapcsolása a Kárpát-medencei egységes magyar nemzet vérkeringésébe. A Partium Ház Debrecenben, a Kárpátalja Ház Kisvárdán, a Felvidék Ház Miskolcon, az Őrvidék Ház Szombathelyen található.

A Délvidék Ház azokat a területeket — Vajdaságon kívül például Muravidék, Horvátország — igyekszik bekapcsolni a programjaiba, ahol a magyar kultúrának és a közösségi jelenlétnek az utóbbi évszázadokban feladatai, emlékei, érdekei és lehetőségei jöttek létre és maradtak fenn napjainkig. 

Az Újvidék Teremben jelenleg is a szabadkai Molnár Imre grafikusművész alkotásai láthatóak. Egy következő rendezvényen a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület hagyományőrzőinek segítségével elevenedik majd meg, milyen is a magyar húsvét a Délvidéken, áprilisban pedig Dani Zoltánnal találkozhatnak az érdeklődők, akit a legtöbben úgy ismernek, hogy ő az a vajdasági magyar, most már nyugalmazott ezredes, aki 1999-ben lelőtte az amerikai, láthatatlannak tartott lopakodó repülőgépet.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..