home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Hat szerző keresi olvasóját kvíz eredményei
2021.11.03.
LXXVI. évf. 44. szám
A Hat szerző keresi olvasóját kvíz eredményei

Ines Vojnić, a szabadkai Matko Vuković Általános Iskola 6. osztályos tanulója és Lucija Vuković, a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola 6. osztályos tanulója nyerte a fődíjat a Hat szerző keresi olvasóját elnevezésű olvasásösztönző vetélkedőn, melyet a Zágráb Város Könyvtárai szervezésében Szabadkán és környékén a Szabadkai Városi Könyvtár tartott. Ez az információt a kvíz honlapján is megtalálható: https://www.mhk.hr/kviz/

Ines Vojnić és Lucija Vuković a jelenlegi járványvédelmi intézkedések betartása mellett három napot tölthetnek Zágrábban, ahol részt vesznek a Kvíz záróeseményén és a nyilvános nyereménysorsoláson, amelyet 2021. november 15-én, hétfőn tartanak a Nemzeti és Egyetemi Könyvtárban. A programra a Horvát Könyvhónap zárórendezvényeként kerül sor. A járványügyi körülményekre való tekintettel a záróünnepség korlátozott létszámmal kerül megrendezésre, a nyilvános nyereménysorsolást a Zágrábi Városi Könyvtár YouTube csatornáján keresztül minden gyermek megtekintheti.

A Horvát Könyvhónapban, az Olvasás Éve keretében rendezték meg ezt az olvasásra ösztönző országos vetélkedőt. A hangsúly a horvát szerzőkön, azaz a horvát könyvön volt, tehát a rendezvény a Horvát szerzők az Olvasás Évében nevet kapta, mottója pedig Olvassunk horvát könyveket! volt. A vetélkedő másfél hónapja alatt mintegy nyolcvan szabadkai, kisboszniai, tavankúti és györgyéni horvát tannyelvű osztályba járó általános iskolás töltött ki az online kérdőívet. A feladatok megoldásához a felkínált online forrásokat és a következő könyveket használták fel: Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo – Recepteskönyv a gyermekkoron való átrepüléshez (illusztrációk Vanda Čižmek), Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac – Az én indián apám (illusztrációk Davor Pavelić), Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila – Repülni tanulok, de nincs szárnyam (illusztrációk Branka Hollingsworth Nara).

A Szabadkai Városi Könyvtár vigaszdíjakat, könyveket adományozott a Kvíz alábbi résztvevőinek:

  1. Josip Skenderović, Matija Gubec Á.I., Tavankút
  2. Pavao Huska, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka
  3. Marko Vuković, Ivan Milutinović Á.I., Kisbosznia
  4. Martina Tikvicki, Matko Vuković Á.I., Szabadka
  5. Iva Francišković, Matko Vuković Á.I., Szabadka
  6. Kristijan Pelhe, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka
  7. Sara Dulić, Vladimir Nazor Á.I., Györgyén
  8. Tanja Stantić, Ivan Milutinović Á.I., Kisbosznia
  9. Marijana Skenderović, Matija Gubec Á.I. Tavankút
  10. Anđela Kutuzov, Matko Vuković Á.I., Szabadka
  11. Josip Svirčev, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka
  12. Ivana Kaić, OŠ „Matija Gubec Tavankut
  13. Julija Mrkaljević, Vladimir Nazor Á.I. Györgyén
  14. Damir Mesaroš, Ivan Milutinović Á.I., Szabadka
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..