home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A Hardwell-botrány a bukaresti SAGA Fesztiválon
Zvekán Péter
2024.07.26.
LXXIX.. évf. 30. szám
A Hardwell-botrány a bukaresti SAGA Fesztiválon

Hardwell egy világhírű, holland elektro house DJ és producer Bredából, akit nem mellesleg megválasztottak a világ #1 számú DJ-ének még 2013-ban. Nemrég Bukarestben kellett volna játszania a SAGA Fesztiválon, de a dolgok egy kicsit félrementek.

Miután fellépése első részében technikai problémákkal küzdött, a DJ félbeszakította a szettjét, és a mikrofonhoz lépett, hogy felrobbantsa az eseményt kijelentésével, mely szerint: „A SAGA a legrosszabb fesztivál, ahol valaha is felléptem!”

Ez után a mondat után ismét felemelte a hangerőt, és úgy tűnt, halad a műsorral, de elég gyorsan ismét levágta a zenét, és visszatért a sérelmeihez: „Rengeteg technikai problémánk van. Igyekszem a legjobbat kihozni magamból, de nem tudok így játszani.” Itt még nem állt le. „Itt vagyok értetek, szóval tudjátok, a rajongókért vagyok itt. Ezért vagyok itt. Ez a legrosszabb fesztivál, amelyen valaha felléptem életemben. De szeretlek titeket, srácok, és ezért vagyok itt.” Ezután a technikusokhoz szólt: „Öt percet adok nektek, hogy kijavítsátok ezt a hibát, különben lelépek!” A vége az lett, hogy Hardwell a földhöz vágta a fejhallgatóját, csalódottan a levegőbe emelte a kezét, és teljesen levágta a zenét.

Ismét mikrofont ragadott, és a rajongók által készített felvételeken jól látszik, hogy ekkor már talán egy technikus megpróbálta letessékelni a színpadról, nem túl nagy sikerrel. „A felszerelésük, mindenük, minden rendben van, de semmi sem működik. Figyeljetek, SAGA, itt vagyok nektek, szeretnék fellépni, de a felszerelés cserben hagy, nem tudok teljesíteni. Ez így lehetetlen! Nagyon sajnálom, le kell mondanom ezt a műsort. Köszönöm, srácok, hogy itt vagytok, és F..K, SAGA Fesztivál!” Majd ezzel gyorsan leviharzott a színpadról.


hardwell SAGA – (kép forrása: beatdigital.mx)

Az esetről készült felvételek nagyot mentek a közösségi médiában, így a szervezőknek egyszerűen muszáj volt reagálniuk, és ezt meg is tették egy bejegyzéssel: „Nos, Hardwell, sajnáljuk, hogy amíg Rita Ora, Sickick, Loreen és az összes DJ öt másik színpadon le tudta nyomni a produkcióit, addig te nem. A felszerelés egészen Hollandiából utazott, ugyanúgy, mint te. Ugyanez a felszerelés jelen pillanatban tökéletesen működik Will Sparks számára.

A történet azonban ezzel nem ért véget, hiszen az internet népe felhördült. Egyebek között azért is, mert Hardwell a technikai gondok közepette azt is bedobta, hogy „Ja, amúgy ki sem lettem fizetve.” Szóval volt itt gond rendesen, ezért a fesztivál szervezőinek ismét reagálniuk kellett, amit ezúttal részben Hardwellnek címeztek: „Annyira keményen dolgoztunk, hogy az idei SAGA-t megépítsük művészeink és ravereink számára. Bármilyen technikai problémát könnyedén és gyorsan megoldottunk volna, ha megengedi, és nem állítja le ilyen hamar a lejátszót. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy teljesítsük kéréseit, beleértve a megállapodás szerinti kifizetéseket is. […] Sajnáljuk a rajongóinkat. Szerették volna végre megnézni, ahogy fellépsz Bukarestben. Semmi más nem fontos, csak a szeretet, így minden jót kívánunk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..