A Dél-Bánság ünnepi krónikája

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A Dél-Bánság ünnepi krónikája

Pillanatkép a hertelendyfalvi központi ünnepségrőlAz 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező dél-bánsági ünnepségsorozat nyitánya március 12-én volt Kevevárán a helybeli Keve Magyar Művelődési Egyesület, valamint a Binecz Margit tanárnő által idestova másfél évtizede vezetett an...

Pillanatkép a hertelendyfalvi központi ünnepségről

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező dél-bánsági ünnepségsorozat nyitánya március 12-én volt Kevevárán a helybeli Keve Magyar Művelődési Egyesület, valamint a Binecz Margit tanárnő által idestova másfél évtizede vezetett anyanyelvápoló csoport szervezésében. Az Avillai Szent Teréz-templom plébániájának hittantermében zajló ünnepségen a helybéli vers- és prózamondó amatőrökön kívül a Börcsök Erzsébet Vajdasági Módszertani Központ Dél-Pacsirtái gyermekkórusa is fellépett, Mlekov Nagy Irén kántornő és Györfi Sándor zenetanár vezetésével.
A verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület székházában március 13-án tartottak ünnepi megemlékezést Teadélután Petőfi asztalánál elnevezéssel, Krizbai Hajnalka nyugalmazott tanítónő összeállításában. A műsorban bemutatkoztak az anyanyelvápoló csoport diákjai, az egyesület Árvalányhaj vegyes kórusa és amatőr nótaénekesei, Tóth Ferenc népi zenekarának kíséretében, illetve a helybéli szerb ajkú nyugdíjasok művelődési egyesületének irodalomkedvelői.
A régió központi ünnepségére - mely (Vörösmarty szavai nyomán) Lángolt a gondos ész, a szív remélt... címet viselte - a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben került sor március 14-én. A rendezvény, amelyet megtisztelt jelenlétével Fehérvári István, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövetségének rendkívüli követe is, a helyi művelődési egyesület, a pancsovai Börcsök Erzsébet Vajdasági Módszertani Központ és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, valamint a kevevári Keve Magyar Művelődési Egyesület összefogódzásának eredményeként valósult meg.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A Dél-Bánság ünnepi krónikája
Szabadkai Napló
A Dél-Bánság ünnepi krónikája
Média
Facebook

Támogatóink