home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A Dél-Bánság ünnepi krónikája
Martinek Imre
2010.03.17.
LXV. évf. 11. szám
A Dél-Bánság ünnepi krónikája

Pillanatkép a hertelendyfalvi központi ünnepségrőlAz 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező dél-bánsági ünnepségsorozat nyitánya március 12-én volt Kevevárán a helybeli Keve Magyar Művelődési Egyesület, valamint a Binecz Margit tanárnő által idestova másfél évtizede vezetett an...

Pillanatkép a hertelendyfalvi központi ünnepségről

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező dél-bánsági ünnepségsorozat nyitánya március 12-én volt Kevevárán a helybeli Keve Magyar Művelődési Egyesület, valamint a Binecz Margit tanárnő által idestova másfél évtizede vezetett anyanyelvápoló csoport szervezésében. Az Avillai Szent Teréz-templom plébániájának hittantermében zajló ünnepségen a helybéli vers- és prózamondó amatőrökön kívül a Börcsök Erzsébet Vajdasági Módszertani Központ Dél-Pacsirtái gyermekkórusa is fellépett, Mlekov Nagy Irén kántornő és Györfi Sándor zenetanár vezetésével.
A verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület székházában március 13-án tartottak ünnepi megemlékezést Teadélután Petőfi asztalánál elnevezéssel, Krizbai Hajnalka nyugalmazott tanítónő összeállításában. A műsorban bemutatkoztak az anyanyelvápoló csoport diákjai, az egyesület Árvalányhaj vegyes kórusa és amatőr nótaénekesei, Tóth Ferenc népi zenekarának kíséretében, illetve a helybéli szerb ajkú nyugdíjasok művelődési egyesületének irodalomkedvelői.
A régió központi ünnepségére - mely (Vörösmarty szavai nyomán) Lángolt a gondos ész, a szív remélt... címet viselte - a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben került sor március 14-én. A rendezvény, amelyet megtisztelt jelenlétével Fehérvári István, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövetségének rendkívüli követe is, a helyi művelődési egyesület, a pancsovai Börcsök Erzsébet Vajdasági Módszertani Központ és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, valamint a kevevári Keve Magyar Művelődési Egyesület összefogódzásának eredményeként valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..