home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél szereposztása
2014.02.14.
LXIX. évf. 7. szám
A Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél szereposztása

Kizárólag a Szegedi Szabadtéri Játékokra összeállított fesztivál-szereposztással kerül színre a nyáron A Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél a Dóm téren. A Budapesti Operettszínházból érkező két produkció szereplőiről sajtótájékoztatón rántották le a leplet az alkotók.

A Budapesti Operettszínház két produkciója, A Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél is helyet kapott az idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorában. A korábbi előadásokhoz képest azonban változások lesznek a színrevitelben. Az újdonságokról Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti igazgatója, Kerényi Miklós Gábor, a fővárosi teátrum főigazgatója és az operett rendezője, valamint Somogyi Szilárd, a musical rendezője árult el érdekességeket.

A világégés évfordulójáról is megemlékezik A Csárdáskirálynő

A Dóm téri nézők mintegy tíz éve láthatták legutóbb a világhírű operettkomponista, Kálmán Imre legnépszerűbb művét. Színházi legenda, hogyha egy teátrum elsöprő sikert akar, akkor A Csárdáskirálynőt veszi elő. Harangozó Gyula kiemelte: az új menedzsment első teljes évadában szeretett volna a közönség kedvében járni, ezért ragaszkodott ehhez a szép hagyományhoz. Július 11-én és 12-én látható A Csárdáskirálynő Szegeden.

Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház direktora, és egyben a 2002-ben bemutatott, azóta számos országban sikerrel játszott előadás rendezője elárulta, hogy vérbeli operettet, izgalmas, színes, lenyűgöző produkciót fognak bemutatni. Ezt a szándékot erősíti a kizárólag a Dóm térre összeállított szereposztás is, melyben olyan művészek is színre lépnek, akik még sosem játszottak ebben az előadásban. Edvin herceg szerepébe Dolhai Attila bújik, Leopold Máriát, Lippert-Weilersheim hercegét Balázs Péter alakítja, Feri bácsit pedig Forgács Péter játssza.

Az előadásban színre lépnek természetesen a karaktereiket régóta nagy sikerrel játszó művészek is, így például Bordás Barbara, Fischl Mónika, Boncsér Gergely, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Kállay Bori és Faragó András is.

A történet az első világháború idején játszódik, és mivel az idén van a világégés 100. évfordulója, ezt az alkotók is kiemelik majd. Hatalmas kétfejű sas lesz a díszlet háttere, ebben jelenik meg az Orfeum, a hercegi palota és a szálloda enteriőrje.

Elfújta a szél: a tavalyi bombasiker megújult formában tér vissza

A tavalyi Szabadtéri-évad legnagyobb sikere az Elfújta a szél musical volt, nem csoda tehát, hogy a nézők visszatapsolták a világhírű szerelmi történetet. A rendező, Somogyi Szilárd elárulta: Scarlett visszatérése tartogat igazi meglepetéseket, úgyhogy annak is érdemes újra megnéznie, aki tavaly már látta. A látványos musical július 18-án, 19-én és 20-án lesz műsoron.
Az egyik érdekesség, hogy a tavaly nyári bemutatóhoz képest új karakterek jelennek meg. Ilyen új szereplő lesz Scarlett testvére, Suellen. Pork, a komornyik és Jack, a szolgáló is helyet kap a történetben.

A fesztivál-szereposztáshoz csatlakozik az Elfújta a szél esetében Janza Kata, aki a Dóm téren újra Szabó P. Szilveszter partnere lesz, ők alakítják ugyanis Scarlettet és Rhettet. Dolhai Attila ebben az előadásban is szerepet kapott, Ashley Wilkest fogja alakítani. Szulák Andrea Belle Watling szerepét veszi át. Az idén Lehoczky Zsuzsa lesz Pittypat néni, Pintér Tibor pedig a kegyetlen adószedő. Ezúttal Muri Enikő játssza Melanie Hamilton szerepét, új szerepben láthatjuk Serbán Attilát, valamint csatlakozik a csapathoz Kerényi Miklós Máté is. További változás tavalyhoz képest, hogy fekete bőrű énekesek is szerepet kaptak az Elfújta a szélben.

(Sajtóközlemény)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..